Αν ήσασταν από εκείνους που περίμεναν με ανυπομονησία να δουν 3D πλάνα από τις κάμερες της αποστολής που ετοιμάζει η NASA για τον πλανήτη Άρη αργότερα φέτος, ατυχήσατε…

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ακύρωσε τα σχέδια να συμπεριληφθούν στην εξοπλισμό του ειδικού ‘τζιπ’ της αποστολής, 3D κάμερες.

Το συμπαθητικό “Curiosity” όπως είχαμε πει αναμένονταν να αποκτήσει τα δημιουργήματα του James Cameron, σκηνοθέτη του “Avatar.” Ειδικές κάμερες στερεοσκοπικού 3D που έγραφαν επί δύο χρόνια στην μακρόχρονη αποστολή, πλάνα του πλανήτη Άρη.

Η NASA δήλωσε πως δεν έχουν γίνει επαρκείς δοκιμές με τη νέα 3D κάμερα και εξαιτίας της αβεβαιότητας θα μείνουν με την επιλογή των Mastcam 100 και Mastcam 34, των βιντεοκαμερών που ήδη είναι πάνω στο σχέδιο του διαστημικού οχήματος. Οι εικονιζόμενες κάμερες είναι μοντέλα CCD με ανάλυση 3,008 x 2,000 pixel και εστιακό μέγεθος 100χιλ. και 34χιλ. αντίστοιχα.

Στις ανακοινώσεις δεν μαθαίνουμε αν ο Κάμερον θα δει τα δημιουργήματά του, τις ειδικές 3D κάμερες σε άλλα διαστημικά οχήματα, αλλά σίγουρα δεν ικανοποιηθεί η.. περιέργεια μας με την ενσωμάτωση τους στο Curiosity.

Το Curiosity αναμένεται να ξεκινήσει για τον Άρη κάπου ανάμεσα στις 25 Νοεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.