Από όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Epic Games οι ικανότητες των παιχνιδομηχανών νέας γενιάς από Sony και Microsoft θα φέρουν ‘στα όρια’ την DX11 Unreal Μηχανή…

Μιλώντας στο περιοδικό “Develop”, ο κύριος Rein είπε πως η μηχανή γραφικών νέας γενιάς που εξελίσσεται ουσιαστικά ‘απαιτεί’ και σίγουρα δικαιολογεί μια νέα γενιά κονσολών όπως το PS4 αλλά και το Xbox 720.

“Το DX11 demo από μόνο του είναι το ερωτικό μας γράμμα στους κατασκευαστές μηχανημάτων,” είπε ο Rein.

“Μπορούμε να τους δώσουμε έναν νέο προγραμματισμό – road map. Αν εταιρίες ετοιμάζουν νέες κονσόλες και – ποιος ξέρει, εννοώ η Apple μόλις λανσάρισε ένα iPad εννέα φορές πιο ισχυρό από τον προκάτοχο του.”

Παιχνιδομηχανές νέας γενιάς

Ο Rein εξήγησε στο πως το DX11 δείγμα που επιδείχθηκε στην GDC τον περασμένο μήνα, είναι τόσο καλό που δεν μπορεί να υπάρξει ένα PC επαρκώς ισχυρό ώστε να το τρέχει.

“Το δείγμα που που δείξαμε έχει σαν στόχο τους κατασκευαστές κονσολών. Τους λέμε πως είναι ένα μεγάλο άλμα που νομίζουμε πως αιτιολογεί ένα νέο μηχάνημα και τους λέμε πως αυτό είναι που χρειαζόμαστε να καταφέρουν οι νέας γενιάς κονσόλες καθώς δεν μπορούμε να ‘στήσουμε’ ένα πιο δυνατό PC από εκείνο που έτρεχε το DX11 demo!”

Είναι η… πετσέτα που πρέπει να σηκώσουν τώρα οι εταιρίες!