Το πρώτο της μεγάλο project παραγωγής καθαρής ενέργειας ανακοίνωσε η Google στην Ευρώπη.

Ο Ιντερνετικός γίγαντας θα ξεκινήσει την πρώτη μεγάλη επένδυση του σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη και θα δώσει 3.5 εκατομμύρια ευρώ για ένα εργοστάσιο φωτοβολταϊκής ενέργειας παραγωγής ενέργειας σε μια πόλη κοντά στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η Google θα προχωρήσει στην επένδυση μαζί με την ιδιωτική γερμανική εταιρία Capital Stage.

Η εταιρία τονίζει πως η συναλλαγή απαιτεί πριν την ολοκλήρωση της την έγκριση των γερμανικών αρχών και διάφορες διαδικαστικές κινήσεις αλλά δεν παύει να είναι μια μεγάλη επένδυση…

Η χωροθέτηση έχει οριστεί σε μια έκταση 116 στρέμματα στο Βραδεμβούργο κοντά στη γερμανική πρωτεύουσα και θα παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα σε 5.000 νοικοκυριά στην περιοχή. Το εργοστάσιο παραγωγής θα έχει τη δυνατότητα να παράγει σε απόλυτο βαθμό μέχρι και 18.65MWp και θα είναι από τα μεγαλύτερα στη χώρα.

Η Capital Stage έχει, όπως γράφει το the register, πουλήσει το 49% του μεριδίου του εργοστασίου στη Google.

Μανία με τη ‘καθαρή ενέργεια’….

Είναι από τα πλέον… ‘αγαπημένα’ νέα σχέδια της Google που δίνει πολλά χρήματα για σχέδια ανανεώσιμης ενέργειας, μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ. Μόνο στην Αμερική έχουν επενδυθεί $100 εκατομμύρια στον τομέα στης παραγωγής ενέργεια και σε εταιρίες όπως τις eSolar, AltaRock Energy, Potter Drilling και άλλες.

Το 2010, Google επενδύσει $38.8 εκατομμύρια σε δύο φάρμες με ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Ντακότα ενώ έχει ανακοινώσει και δύο τοποθεσίες με 169.5 megawatt ισχύος, επαρκή για 55.000 σπίτια. Επιπλέον το 2010 συμφώνησε για μια τέτοια φάρμα στη Αιόβα για 114 megawatt ενέργειας επί 20 χρόνια.