Μηχανικοί της Ford μετέτρεψαν το γευστικό αυτό δημιούργημα του ανθρώπου σε… έμπνευση για να δημιουργήσουν ελαφρύτερα πλαστικά για τα μελλοντικά οχήματα της εταιρίας.

Πλαστικά τμήματα παραδοσιακά είναι μια δύσκολη περιοχή για… απώλεια βάρους χωρίς να θυσιαστεί η δύναμη και η ανθεκτικότητα αλλά όταν βλέπει κανείς το Aero chocolate bar αντιλαμβάνεται τη ευφυΐα της ιδέας. Η σύλληψη αφορά την εισαγωγή φυσαλίδων αέρα μέσα στο πλαστικό όσο διαμορφώνεται στο καλούπι. Το αποτέλεσμα είναι μια μικροσκοπική δομή σε κυψελωτή μορφή που η Ford ισχυρίζεται πως μειώνει το βάρος χάρη στην ποσότητα πλαστικού που είναι μικρότερη: πιο ανθεκτικό σημαίνει λιγότερο υλικό…

Με την ονομασία MuCell, η τεχνολογία προσφέρει επίσης ταχύτητα και αποδοτικότητα αλλά και οφέλη στην κατασκευαστική διαδικασία. Μικρότερες πιέσεις είναι απαραίτητες για να μορφωθεί το πλαστικό και μέχρι και 33% περισσότερα μέρη την ώρα μπορούν να παραχθούν. Αυτό σημαίνει μικρότερο κατασκευαστικό κόστος, και μεγαλύτερη παραγωγή…

“Για τον πελάτη είναι μια διαδικασία που μόνο κέρδη φέρει. Το πλαστικό είναι 20% ελαφρύτερο χωρίς να μειώνεται η δύναμη,” είπε ο ειδικός τεχνολογίας της Ford για τη MuCell τεχνολογία, Carsten Starke.

Η Ford λέει πως η τεχνολογία MuCell θα κάνει την εμφάνιση της πρώτα στα καλύμματα των κινητήρων όπως σε αυτά των Focus, C-MAX, Grand C-MAX, S-MAX, Mondeo και Galaxy σε μερικά χρόνια.

Η εταιρία υπολογίζει σε μίνιμουμ 100 κιλά μείωση βάρους στα μικρά αυτοκίνητα και 300 κιλά στα μεγάλα μέχρι το 2020 με ταυτόχρονη μείωση των ρύπων…