Την ροή των εξελίξεων που έχει βάλει σε σειρά η Microsoft παρουσίασε κατά τη διάρκεια του MIX11 event της. Μια σειρά από βασικές αναβαθμίσεις σε κύριες Windows Phone 7 apps θα έρθουν στους κατόχους κινητών με τα ‘φορητά Window’. Όλα αυτά την αναβάθμιση φθινοπώρου του 2011, τη ‘Mango’.

Πρώτο παρουσιάστηκε το Skype που θα επωφεληθεί της καλύτερης αξιοποίησης που φέρνει το Mango για το μικρόφωνο των συσκευών. Στο demo η app δεν έκανε αναφορές σε video chat, αν και το Mango δεν έχει για την ώρα υποστήριξη για την μπροστά κάμερα.

Το Skype θα φτάσει το φθινόπωρο, μόλις θα είναι διαθέσιμο το Mango είπε η Microsoft.

Το ίδιο ισχύει και για το Spotify που θα έρθει για να προστεθεί στις εκδόσεις για Android και iPhone. Με τα ίδια χαρακτηριστικά streaming, νέα υποστήριξη background task ώστε να παίζει μουσική στο background και να χρησιμοποιεί τα χειριστήρια των WP7 για παύση ή επόμενο κομμάτι. Και αυτή η app όπως το Skype θα έρθει με το Mango.

To δε Kik Messenger που έγινε γνωστό αφού ‘εξορίστηκε’ από την BlackBerry για ανταγωνισμό με το BlackBerry Messenger, θα φτάσει επίσης “στις επόμενες εβδομάδες”. Η app δεν χρειάζεται το Mango.

Όσο για το Layar , αυτό τα φτάσει στα WP7 με απευθείας πρόσβαση στην κάμερα για να λειτουργή η app επαυξημένης πραγματικότητας – augmented reality app.

Τέλος τα… εκνευρισμένα πουλιά…

Ναι, τα Rovio Angry Birds που επιβεβαιώθηκαν για τα WP7, δεν χρειάζονται το ‘Mango’ αλλά θα υποστηρίξουν multitasking όταν έρθει. Στο Windows Phone Marketplace στις 25 Μαίου.

Στη δε παρουσίαση ακούστηκε πως τα Windows Phone 7 έχουν βελτιωμένη app παρουσία με 15.000 apps, ή αλλιώς περισσότερες των… ‘μαγαζιών’ του BlackBerry App World και του HP webOS App Catalog. Φυσικά τα Android Market και iOS είναι μακριά με 150.000 και 350.000.