Με ένα… ‘χτύπημα’ από τον νο1 ένοικο του, ο διάσημος Λευκός Οίκος είδε το… πρεστίζ του να μειώνεται απότομα! – τούλαχιστον στο θέμα της υψηλής τεχνολογίας. Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατακεραυνώνει την κατοικία του λέγοντας πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε νέα τεχνολογία μέσα στον Λευκό Οίκο ενώ τα… “…gadgets που έχει στη διάθεση του έχουν ηλικία τρεις δεκαετίες τουλάχιστον.”

Ο λάτρεις των BlackBerry Barack, αστειευόμενος κατήγγειλε την έλλειψη “cool τηλεφώνων και άλλων πραγμάτων” στο γραφείο του στο Oval Office ενώ μιλούσε σε εκδήλωση στο Σικάγο πριν λίγες ημέρες.

“Όσον αφορά την τεχνολογία είμαστε 30 χρόνια πίσω,” είπε σε απάντηση σε ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην τεχνολογική καινοτομία. “Τους λέω δηλαδή, ‘ελάτε ρε σεις’, είμαι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Που είναι τα εντυπωσιακά κουμπιά και τα άλλα τεχνολογικά πράγματα και η μεγάλη οθόνη που πετάγεται; Δεν συμβαίνει τίποτα.”

Κοινωνικό φαινόμενο

Δεν είναι φυσικά καθόλου περίεργο που ο Ομπάμα είναι εκνευρισμένος με την παλιά τεχνολογία που πρέπει να ανεχτεί και τα παλιά gadget όταν είναι ο πρόεδρος που είχε την πιο hi tech καμπάνια το 2008 και κινητοποίηση τεράστια επίπεδα υποστήριξης μέσω των, νέων τότε, Facebook και Twitter. Έξαλλου όπως έχουμε ήδη δει, και την καμπάνια του για τις εκλογές του 2012 την ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook και άλλων ηλεκτρονικών μέσων.

Είναι δε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ που τον περασμένο Φεβρουάριο μπήκε στα πρωτοσέλιδα με υψηλού επιπέδου συναντήσεις που είχε με τους γκουρού της τεχνολογίας Steve Jobs, Mark Zuckerberg και Eric Schmidt…