Αυτό λένε οι φήμες για ενδεχόμενη επέκταση των δραστηριοτήτων του Volkswagen Group στους αγώνες ράλι, φήμες που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια αλλά…

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο μέχρι σήμερα δεν έχει εμπλακεί πρακτικά ποτέ με επίσημη συμμετοχή στο WRC. Το γκρουπ σε εργοστασιακό επίπεδο είχε μόνο τις δραστηριότητες της Audi και το πρόγραμμα του Le Mans μαζί με την όποια προσπάθεια της Volkswagen στο Dakar. Αν λοιπόν πάνε όλα όπως ακούγεται ίσως η Volkswagen μπει στο World Rally Championship.

Η νέα πρωτοβουλία ήταν να ξεκινήσει από το ράλι της Πορτογαλίας αλλά τώρα και με και γραφειοκρατική καθυστέρηση, φαίνεται πως η θα ξεκινήσει η προσπάθεια από το ράλι της Σαρδηνίας.

Η συμμετοχή της Volkswagen στο WRC θα περιστραφεί γύρω από το Polo και όχι, όπως παλαιότερα, το Golf και θα αφορά επιλεγμένους αγώνες το 2012 και πλήρη εμπλοκή το (full season) το 2013. Πρακτικά ότι έγινε με το Mini και την Prodrive.

Ο Νορβηγός Petter Solberg, πρωταθλητής με τη Subaru το 2003 εικάζεται πως θα είναι πιθανότατα εις εκ των οδηγών ενώ και ο Nasser Al-Attiyah από το Κατάρ που κέρδισε το Dakar σε ένα Volkswagen Touareg θα τον συνοδεύσει στο άλλο αγωνιστικό…