Τι έδειξαν τα χθεσινά αποτελέσματα για τη Sony Ericsson; πως είναι σε μια μεταβατική πορεία και, ενδεχομένως, στον σωστό δρόμο καθώς προσπαθεί να μετατραπεί σε μια ‘δύναμη’ στον τομέα των smartphones. Η εταιρία είχει μείωση από τα 11.2 εκατομμύρια τηλέφωνα μέσα στο φθινόπωρο στα 8.1 εκατομμύρια τηλέφωνα τον χειμώνα/ Και πάλι όμως κατάφερε να δει τα κέρδη της να έχουν, έστω και μικρή, αυξητική πορεία αφού έφτασαν τα $15.7 εκατομμύρια. Και πάλι βέβαια είναι σχεδόν τα μισά από τα περυσινά $30 εκατομμύρια.

Η εταιρία ως υπαίτιες καταστάσεις για τα αποτελέσματα σημείωσε πως θεωρεί ένα μείγμα κακού timing και γενικότερης μετατροπής στρατηγικής. Συνέχισε προς την ανάπτυξη των Android smartphones σε πρώτο πλάνο και είδε το ποσοστό των smartphones στις συνολικές πωλήσεις της να διπλασιάζεται με τη σειρά Xperia να αντιπροσωπεύει το 60% των κινητών που πουλήθηκαν. Και το Xperia Arc και το Xperia Play halo λανσαρίστηκαν αλλά ουσιαστικά μιλάμε για τα τέλη του Μαρτίου και σε περιορισμένες περιοχές.

Μένει να δούμε βέβαια τις επιπτώσεις του σεισμού και τις “διαταραχές” όπως τις περιέγραψε ο Sony Ericsson chief κος Bert Nordberg στο επόμενο διάστημα: πάντως παρά τα προβλήματα και το ‘νεαρό’ της εισόδου της εταιρίας στα smartphone αναμένεται σημαντική άνοδος στο μερίδιο της και με την είσοδο των Xperia Neo και Xperia Pro…