Το UltraStudio 3D είναι το πρώτο μηχανάκι του είδους του που ενσωματώνει το νέο… ‘παιχνιδάκι’ των Intel και Apple, τη σύνδεση Thunderbolt και την χρησιμοποιεί μάλιστα για να παρέχει ένα ξεχωριστό video stream για τα feeds του αριστερού και του δεξιού ματιού ώστε να παρέχεται μια στερεοσκοπική 3D εικόνα ακόμη και σε notebook – που έχουν την απαιτούμενη υπολογιστική ισχύ.

Η μοναδική σύνδεση μπορεί να δώσει ακόμη feed για διπλού link 3Gbps SDI βίντεο, HDMI 1.4a, και balanced αναλογικό και AES/EBU ήχο.

Το δε μη συμπιεσμένο σήμα μπορεί να στείλει 12-bit, 1080p βίντεο σε 60 καρέ/δευτ. και υποστηρίζει μέχρι και 2K ανάλυση σε κανονικές ταχύτητες. Υπάρχουν και κανονικές interleaved 3D λύσεις όπως Sony-συμβατή σύνδεση με RS-422 decks και genlock είσοδο.

Για να χρησιμοποιήσεις το UltraStudio 3D χρειάζεται ένας Mac με Thunderbolt αλλά θα δουλέψει και με πολλές σουίτες software όπως το DaVinci Resolve της ίδιας της εταιρίας αλλά και τα Final Cut Studio ή και Adobe After Effects, Photoshop και Premiere Pro. Νέα έκδοση του Media Express περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Για πιο συμβατικούς αλλά πάλι με νέο tech μέσα τους υπολογιστές, υπάρχει το UltraStudio SDI. Για χρήση με two-way SDI και σε συστήματα με USB 3.0 ports ενώ με το μοντέλο αυτό έχουμε και monitoring μέσω HDMI. Η παροχή ενέργειας είναι απευθείας από το USB bus ενώ υποστηρίζονται και RS-422 decks, μέχρι και οκτώ κανάλια ήχου και 10-bit βίντεο.

Πρώτη στην αγορά θα έρθει ο φθηνότερη συσκευή με το UltraStudio SDI να φτάνει τον Ιούνιο προς $395. ενώ για ιδιοκτήτες Mac το UltraStudio 3D θα φτάσει τον Ιούλιο με $995.

Για fanατικούς του βίντεο…