Από τα πλέον πολυαναμενόμενα παιχνίδια των τελευταίων ετών ενώ, ως γνωστόν, ο GLaDOS του Portal ψηφίστηκε ο καλύτερος χαρακτήρας την προηγούμενη δεκαετία…

Μετά από τέσσερα χρόνια αναμονή, η Valve Software επιτέλους έριξε στη αγορά το “Portal 2” για Xbox 360, PlayStation 3 και PC.

Το δημιούργημα της Valve Software, το Portal 2, είναι πλέον διαθέσιμο για PS3, Xbox 360 και PC. Οι φανατικοί… υποστηρικτές μπορούν να αποκτήσουν το παιχνίδι για τις τρεις πλατφόρμες στα ηλεκτρονικά ‘καταστήματα’ ενώ οι PC και Mac gamers μπορούν επίσης να κατεβάσουν το παιχνίδι κατευθείαν από το Steam.

Για όσους δεν έχουν διαβάσει για αυτό ξανά, το Portal 2 δείχνει σαν ένα παιχνίδι FPS (first-person shooter) όπως τα “Call of Duty” ή “Halo”. Για όσους όμως έχουν ποτέ δει ή παίξει το αρχικό Portal του 2007, είναι γνωστό πως είναι περισσότερο ένα πολύπλοκο παζλ με σενάριο και πολλά αστεία παρά ένα shoot-em-up.

Όπως και στο βασικό, στο Portal 2 πρέπει να βρεις το δρόμο σου από τα εγκατελλειμένα εργαστήρια Aperture Science testing labs με τη χρήση ενός portal όπλου που επιτρέπει στον παίκτη να τηλεμεταφέρεται σε μεγάλες αποστάσεις μέσα στο περιβάλλον του παιχνιδιού. Για να κερδίσουν οι παίκτες πρέπει να λύσουν και μια σειρά από κυρίως της επιστήμης της Φυσικής, ‘προβλήματα’.

Στο Portal 2 έχουμε το reboot του GlaDOS, ενός υπερυπολογιστή με… σατανικές διαθέσεις και γυναικεία φωνή! – το GlaDOS υποτίθεται πως στο τέλος του πρώτο Portal είχε καταστραφεί αλλά…

Γιατί το Portal 2; μα γιατί έχει πολύ έξυπνο αστείο σενάρια, μεγάλες δόσεις σαρκασμού και νέους, καταπληκτικούς χαρακτήρες!

Αφήστε που, όπως θα δείτε στα παρακάτω βίντεο, πριν από το λανσάρισμα η Valve έστησε ένα καταπληκτικό marketing κόλπο με ένα “alternate reality game” (ARG). Το ονομαζόμενο “Portal ARG” αφορούσε το pre-Portal 2 “Potato Sack” game pack, σειρά από YouTube video, podcast και game forums.

Η έκδοση κονσόλας για το Portal 2 έχει τιμή $54.99 ενώ η downloadable έκδοση φτάνει τα $49.99. Η Steam προσφέρει και δύο κόπιες του παιχνιδιού προς $89.98.