Αυτό αποκάλυψε το υπεύθυνος της RED , κος Jim Jannard. Συγκεκριμένα ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης James Cameron έχει παραγγείλει 50 RED EPIC-M κάμερες…

Οι κάμερες είναι μια σπονδυλωτή κατασκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γύρισμα σε 3D, καθώς δύο EPIC-M μπορούν να τοποθετηθούν στο ίδιο μπράτσο και να ενωθούν. Αυτό μπορεί να δώσει δύο ‘ροές δεδομένων’ με ανάλυση 5k (δηλαδή πέντε χιλιάδες Pixel οριζόντια ανάλυση) με τη μια.

Οι RED EPIC-M κάμερες έχουν κόστος $58,000 η μία κάτι που σημαίνει πως η παραγγελία του Cameron είναι της τάξης των $3 εκατομμυρίων. Αυτό το ποσό ξεπερνά εκείνο που δαπανήθηκε για 30 EPIC-M που αγόρασε ο Peter Jackson πέρυσι για το “The Hobbit”. Αυτό που πιστεύεται είναι πως ο Cameron έκανε την παραγγελία καθώς ετοιμάζεται για να αρχίσει τη δουλειά πάνω στο “Avatar 2” που θα βγει στους κινηματογράφους το 2014.

Η δυνατότητα στην RED EPIC-M να παρέχει ανάλυση 5k είναι εφικτή χάρη στον αισθητήρα Mysterium-X. Επίσης διατίθεται και ηλεκτρονικό viewfinder, μια οθόνη αφής πέντε ιντσών, μια μονάδα αποθήκευσης SSD, τηλεχειριστήριο και τέσσερις 128GB SSD κάρτες. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και χωρίς καλώδια με κορυφαία ρύθμιση τα 120 καρέ/δευτ. στην υψηλότερη ανάλυση.

Μια ακόμη ‘μάχη’ είναι αυτή στις επαγγελματικές/ημιεπαγγελματικές κάμερες που έχουν ‘σπονδυλωτή‘ σχεδίαση…

Θα γυριστεί το “Avatar 2” σε θαλάσσιο κόσμο;