Τεράστιες ευκαιρίες δημιουργούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Rio 2016 αλλά και οι Παραολυμπιακοί αγώνες της χρονιάς όπως και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2014 αλλά και τα Στρατιωτικά Παιχνίδια του 2011. Το Rio de Janeiro σε αρχιτεκτονικό οργασμό…

Οι αγώνες του Rio 2016 κυρίως είναι βέβαια και η βασική αιτία για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Πάρκου του Rio 2016, το πάρκο που θα τοποθετηθεί σε ένα από τα τέσσερα ολυμπιακά κέντρα που έχουν προγραμματιστεί για τους Αγώνες του 2016. Ένας χώρος ζωτικός για το Rio de Janeiro.

Η κατασκευή προγραμματίζεται για την περιοχή της Barra da Tijuca και το Ολυμπιακό Πάρκο θα βρίσκεται σε σχέση με άλλες τοποθεσίες που θα ετοιμαστούν για σπορ στις περιοχές Deodoro, Maracanã και Copacabana. Θα είναι και η μεγαλύτερη κατασκευή από όσες θα ετοιμαστούν για τα παιχνίδια.

Ο δε διεθνής διαγωνισμός έχει σαν σκοπό να φτάσει σε μεγάλη γκάμα επαγγελματιών που θα δώσουν δημιουργικές λύσεις: βιωσιμότητα και φιλικότητα προς το περιβάλλον είναι επίσης σημαντικά στοιχεία.

Ο σκοπός είναι από τον διαγωνισμό να υπάρξει ένα “…υψηλής ποιότητας Ολυμπιακό Πάρκο που δεν τα λειτουργεί μόνο για αθλητικά γεγονότα.”

Για περισσότερες πληροφορίες και ‘κατέβασμα’ των απαραίτητων κειμένων δείτε στο website.