Σε μόλις μερικές ημέρες, μια φωτογραφία της διοίκησης Obama κατά τη διάρκεια της τελευταίας αποστολής για την σύλληψη του Osama bin Laden έχει φτάσει ένα βήμα από τον να είναι η φωτογραφία με τις περισσότερες θεάσεις στο Flickr…

Για εκείνους από εμάς χωρίς εξουσιοδότηση ανώτατου επιπέδου στις ΗΠΑ – δηλαδή όλους μας, η πληροφόρηση είναι σχεδόν ανύπαρκτη για την όλη επιχείρηση εναντίον του Osama bin Laden. Όσα και να είδαμε, μάθαμε για τις εξελίξεις στο Twitter, ή το Facebook – και είναι λίγα, τίποτα δεν ήταν πιο αντιπροσωπευτικό από την επίσημη φωτογραφία στο επίσημο Flickr photostream του Λευκού Οίκου που είχε την παραπάνω φωτογραφία. Μια φωτογραφία που έδειχνε την ηγεσία να είναι εν μέσω της στρατιωτικής επιχείρησης.

Η φωτό που σήμερα είναι γνωστή ως “Obama ‘Situation Room’ photo” είναι ένα βήμα δε πριν από το να γίνει η δημοφιλής φωτογραφία στο Flickr. Με αυτή τη φωτογραφία η σελίδα “White House Flickr page” έφτασε από τις στάνταρ θεάσεις των 100.000 καθημερινά τις 3.5 και πλέον. Σύμφωνα με το TechCruch, η εικόνα έχει μαζέψει περισσότερα από 1.5 εκατομμύρια views από μόνη της, οι μισές των 3 εκατομμυρίων views που χρειάζεται για να κερδίσει την φωτογραφία με το σημερινό ρεκόρ: από το 2006 με τ Nohkalikai Falls της Ινδίας.

Και αυτή είναι η επίσημη πλευρά στο Flickr, που δεν προσμετρά τις αναρίθμητες αναδημοσιεύσεις online. Λίγες ώρες μετά το post στο Flickr στις 2 Μαΐου, η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε και Photoshopήθηκε ακόμη κατά κόρον.

Σίγουρα μια φωτογραφία με ‘βαρύ’ ιστορικό περιεχόμενο του επίσημου φωτογράφου του Λευκού Οίκου Pete Souza που έχει στο πλάνο τον Barack Obama, τον αντιπρόεδρο Joe Biden, τη Υπουργό Εξωτερικών Secretary Hillary Clinton, και μια ποικιλία από στελέχη ασφαλείας που, προφανώς, παρακολουθούν σε δορυφορική σύνδεση τις εξελίξεις…