Το YouTube προσθέτει 3.000 ταινίες στην υπηρεσία βίντεο on-demand και έτσι θα αρχίσει να πιέζει περισσότερο στη μάχη της προσφοράς βίντεο με αντιπάλους τις Netflix, Hulu, Amazon και Apple.

Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει τις φήμες από τον Απρίλιο πως το YouTube έχει σαν στόχο να λανσάρει μια υπηρεσία on-demand με περιεχόμενο από τις Sony, Warner, Universal και Lionsgate.

Η νέα YouTube γκάμα ταινιών θα ξεκινήσει να βγαίνουν στην αγορά από τη Δευτέρα. Η υπηρεσία βίντεο θα έχει και κριτικές και βίντεο παρασκηνίου (behind-the-scenes) με extras ταινιών που συνήθως βρίσκεις σε DVD και Blu-ray.

“Θα βρείτε όλο και περισσότερο περιεχόμενο που σας αρέσει στο YouTube, που τώρα είναι διαθέσιμο σε 350 εκατομμύρια συσκευές,” είπε ο επικεφαλής του YouTube, Salar Kamangar, σε ένα blog post.

Η άνοδος του YouTube οφείλεται κυρίως σε ερασιτεχνικά βίντεο αλλά σταδιακά το τελευταίο εξάμηνο εστιάζει σε υψηλότερης ποιότητας βίντεο. Οι φήμες λένε και για προσθήκη “καναλιών” και έτσι να μοιάζει περισσότερο με την κλασική “τηλεόραση”.

Για να δείτε τους τίτλους που υπάρχουν στο YouTube, δείτε εδώ.