Επιτέλους περιλαμβάνεται USB 3.0…

Χρειάστηκε αρκετός χρόνος μέχρι η Intel να ενσωματώσει και υποστήριξη USB 3.0 στα chipsets σύμφωνα με προγραμματισμό που έχει λάβει το Fudzilla, και θα πρέπει να είναι στην αγoρά στο πρώτο μισό του 2012.

Το κορυφαίο chipset θα έχει native υποστήριξη για USB 3.0 και έχει την ονομασία Z77. Είναι δομημένο για την επόμενη γενιά επεξεργαστών της εταιρίας που όπως βλέπετε στην εικόνα θα έχουν νέα 3D τεχνολογία κατασκευής. Είναι οι Ivy Bridge στα 22nm, με θύρα για 1155 CPUs. Θα υπάρχει επιλογή μια θύρα 16X PCIe, δύο 8X PCIes ή μια 8X και δύο 4X Gen 3 PCIe θύρες.

Το chipset υποστηρίζει την τεχνολογία Intel RST, Smart Response Technology και το πολύ 6 SATA port με τις δύο από αυτές να φτάνουν τα 6Gb/s ταχύτητα. Συνολικά οι USB θύρες είναι 14 αλλά μόνο οι τέσσερις από αυτές φτάνουν την ταχύτητα του USB 3.0.

Το chipset υποστηρίζει μέχρι και 8 PCIe 2.0 (5GT/s) και έχει μηδενική υποστήριξη θύρας PCI. Τα καλά νέα είναι πως το Z77 υποστηρίζει CPU overclocking και maximum 4 DIMM modules μνήμης.

Υπάρχει και νέος πυρήνας γραφικών που είναι μέρος της Ivy Bridge 22nm CPU. Ο πυρήνας αυτός υποστηρίζει τρεις ανεξάρτητες οθόνες και επιλογή HDMI / DVI / Display Port / eDP ή VGA συνδέσεων, όπου είναι αυτό εφικτό. Στον ήχο υπάρχει ενσωματωμένος audio codec για dual stream HDMI και Display Port Audio.

Αυτά τα board θα έχουν native Gigabit Ethernet MAC και Intel Rapid Storage Technology 11 με Smart Response Technology, SATA 6Gb/s support, Lower power και UI βελτιώσεις, Single disk migration, RAID 0/1/5/10 υποστήριξη αλλά και την τεχνολογία Intel Rapid Recover.