Ένα καλό πρώτο τρίμηνο του 2011 ανακοίνωσε η Dell με αύξηση στα κέρδη και κύριο ‘μοχλό’ τον επιχειρηματικό κλάδο…

Ακόμη και αν οι οικονομίες σε όλο τον κόσμο έχουν προβλήματα η Dell φαίνεται να μην το βιώνει. Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η εταιρία ξεπέρασαν της προσδοκίες των αναλυτών και, φυσικά, οι μετοχές της εταιρίας εκτοξεύτηκαν.

Σε δήλωση της η εταιρία ανέφερε καθαρά έσοδα $945 εκατομμύρια ή 49 σεντς ανά μετοχή, μια μεγάλη αύξηση από τα $341 εκατομμύρια ή 17 σεντς ανά μετοχή πέρυσι τέτοια εποχή. Οι πωλήσεις της εταιρίας είχαν επίσης άνοδο σας $15 δις, 1% πάνω από πέρυσι και η εταιρία πήρα τη δεύτερη θέση ξανά στις πωλήσεις PC – πρώτη παραμένει η HP.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Dell τα αποτελέσματα έχουν ως αίτιο την the “βελτιωμένη κερδοφορία σε end-user-computing, ειδικά στα μοντέλα client desktop και laptop.”

Σε συνέντευξη στο Dow Jones που μεταφέρθηκε στη Wall Street Journal, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Brian Gladden μίλησε για “βελτιωμένα ποσοστά σε όλο το portfolio.”

Άρα: 1ον, κάτι σωστό κάνει η εταιρία στον καιρό των tablet και 2ον, η οικονομική εταιρική ανάπτυξη σε ανερχόμενες οικονομία (BRIC) έχει τη σημασία της…