Είναι η εβδομάδα πριν από την E3 και οι φήμες έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται σαν… κουνούπια πάνω από μπαλκόνι σε καλοκαιρινή βραδιά…

Η πιο ισχυρή σημερινή σημερινή φήμη; το επερχόμενο φορητό μηχάνημα παιχνιδιού, το πανίσχυρο ΝGP, ο αντικαταστάτης του PSP ονομάζεται “Vita”.

Αυτό προέρχεται και από φωτογραφίες που διέρρευσαν πίσω από έναν υποτιθέμενο φυλλάδιο marketing ενώ στην πορεία έχουμε και τη φήμη να αναιρείται internetικά με μια συγνώμη ως “ανόητη”.

Κατά τα άλλα γεμάτο το διαδίκτυο με κουβέντες και σχόλια για το όνομα — που στα λατινικά σημαίνει ζωή— και σε σκηνές που μας θυμίζουν τις διαρροές για το μηχάνημα της Nintendo.

Το αν το Vita είναι πραγματικά το όνομα της κονσόλας ή είναι ένα ειδικό για παρουσίαση – ή και εσωτερικό για τη Sony, όνομα, δεν το ξέρουμε αλλά σε κάθε περίπτωση μας αρέσει.

Αν σκεφτεί κανείς πως το “PlayStation Vita” θα είναι και ένα νέο ξεκίνημα για την οικογένεια ενώ θα είναι και κάτι παραπάνω από φορητή παιχνιδομηχανή, τότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι fresh έναρξη καριέρας…

Άλλωστε και το “Vaio” στους φορητούς κατάφερε να πετύχει την prestige εικόνα που ήθελαν οι δημιουργοί του…