Τον περασμένο Απρίλιο ολοκληρώθηκε ο μεγάλος και κυρίως ανοιχτός διαγωνισμός φωτογραφίας που έφερε σε όλους εμάς τους… ‘κοινούς’ φωτογράφους αλλά και σε επαγγελματίες την ευκαιρία να δείξουν όσα μπορούν να κάνουν με τη… δημιουργική τους ματιά.

Από χθες 1η Ιουνίου ‘άνοιξε’ και ο νέος διαγωνισμός του 2012 με όλα τα… καρέ του κόσμου να είναι προσκεκλημένα! Τι νέο έχουμε λοιπόν;

 • Νέες κατηγορίες για τον Ανοικτό διαγωνισμό και το διαγωνισμό Επαγγελματιών
 • Τα βραβεία Moving Image Awards διευρύνονται μετά την πρώτη τους εμφάνιση το 2011
 • Νέα κατηγορία για διαγωνιζόμενους κάτω των 20 ετών
 • Η πρόσκληση λοιπόν έρχεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (World Photography Organisation – WPO) και εδώ και 24 ώρες  όλοι μπορούν υποβάλουν συμμετοχές για το φωτογραφικό διαγωνισμό Sony World Photography Awards 2012.

  Ο διαγωνισμός Sony World Photography Awards είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός διαγωνισμός στον κόσμο, όσον αφορά τη φωτογραφία.

  Το σημαντικό δε είναι πως περιλαμβάνει ένα σκέλος για Επαγγελματίες φωτογράφους, το οποίο προσελκύει κορυφαίους φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας από όλο τον κόσμο και έναν Ανοικτό διαγωνισμό για οποιονδήποτε ασχολείται με τη φωτογραφία.

  Για το 2012 κάθε σκέλος έχει ανανεωθεί με νέες κατηγορίες. Έτσι η κατηγορία «Φύση και Άγρια Ζωή» (Nature & Wildlife) έχει προστεθεί στον διαγωνισμό των Επαγγελματιών, ενώ τρεις νέες κατηγορίες έχουν προστεθεί και στον Ανοικτό διαγωνισμό οι οποίες : η «Ενισχυμένη» (Enhanced), η «Σε κλάσματα δευτερολέπτου» (Split Second) και η «Σε χαμηλό φωτισμό» (Low- light).

  Και μερικά καρέ για τους… μικρούς!

  Ένας καινούργιος Διαγωνισμός Νέων ξεκινάει, για μικρότερους σε ηλικία φωτογράφους, κάτω των 20 ετών. Παράλληλα, ο διαγωνισμός Student Focus θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να ενώνει την επόμενη γενιά των επαγγελματιών φωτογράφων.

  Θετική είναι και διεύρυνση των βραβείων Moving Image Awards για την κινούμενη εικόνα. Αυτά διευρύνθηκαν και περιλαμβάνουν πλέον έξι κατηγορίες μετά την επιτυχία της πρώτης εμφάνισης του βραβείου Moving Image Award το 2011.

  Τελική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών για το φετινό Sony World Photography Awards είναι η 4η Ιανουαρίου 2012, και η πλειοψηφία των νικητών θα παρουσιαστούν με τα βραβεία τους σε μια τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στα τέλη Απριλίου του 2012.

  Ο νικητής του βραβείου L’Iris D’Or (Χρυσή Ίριδα) και φωτογράφος της χρονιάς του Sony World Photography Awards θα αποκαλυφθεί, επίσης, στην ίδια τελετή και θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000 και εξοπλισμό ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών Sony SLR.

  Ταυτόχρονα δε και μια… αγκαλία από hi tech καλούδια! Ο νικητής του Ανοικτού διαγωνισμού θα λάβει $5.000 και εξοπλισμό Sony.

  Μια έκθεση των βραβευμένων συμμετοχών – “Sony World Photography Awards WinnersShowcase” – θα εκτίθεται στο Somerset House τον Απρίλιο και το Μάιο του 2012 στο πλαίσιο του “World Photography Festival 2012”.

  Το φεστιβάλ “World Photography Festival” επιστρέφει στο Somerset House του Λονδίνου μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε εκεί η διοργάνωση του 2011.  Το Φεστιβάλ είναι μια ευκαιρία για τους φωτογράφους από όλο τον κόσμο να γνωριστούν και να συζητήσουν τις τελευταίες τάσεις, τις προκλήσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της φωτογραφίας, σήμερα. Πριν καταλήξει στο Λονδίνο, το “World Photography Festival” θα περιοδεύσει στη Νέα Υόρκη, το Σάο Πάολο και άλλες πόλεις που θα ανακοινωθούν.

  Ο Scott Gray, από τη θέση του Managing Director του World Photography Organisation, σχολίασε για το Sony World Photography Awards 2012: «Ο διαγωνισμός του 2011 προσέλκυσε συμμετοχές από μια τεράστια διεθνή κοινότητα. Ανανεώνοντας τις κατηγορίες για το 2012 αποσκοπούμε να διατηρήσουμε τη δυναμική του διαγωνισμού και να τον κάνουμε ακόμη πιο ελκυστικό, τόσο για τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο, όσο και για αυτούς που χρησιμοποιούν τη φωτογραφία για επαγγελματικούς ή άλλους λόγους.  Ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους τους συμμετέχοντες».

  Δημιουργικοί φαν και εικαστικά ευαισθητοποιημένες… gadgetfreaks θα βρούνε περισσότερες πληροφορίες για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φωτογραφίας (WPO) και τον διαγωνισμό Sony World Photography Awards στη διεύθυνση www.worldphoto.org..

  Και καλά… κλικ!