Το – σε επίπεδο cult ταινίας πλέον “Αγάπη μου συρρίκνωσα τα παιδιά” είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες των 90s, είτε το πιστεύετε, είτε όχι.

Αν λοιπόν έρθουμε στο σήμερα, είναι απίθανο να δείτε κάτι ανάλογο ενώ ούτε πειραματικά δεν έχουμε δει κάτι που να πλησιάζει έστω σε μια τέτοια εξέλιξη. Από την άλλη όπως μαθαίνουμε σήμερα, μηχανικοί στο πανεπιστήμιο του Southeast στην περιοχή Nanjing της Κίνας, κατάφεραν να ετοιμάσουν μια συσκευή που μπορεί να κάνει ένα… κουτάλι να φαίνεται μικρότερο από ότι είναι στον εικονικό χώρο.

Αυτό είναι εφικτό με τον έλεγχο του πως το φως διαθλάται γύρω από το αντικείμενο και έτσι το αντικείμενο φαίνεται μικρότερο από ότι πραγματικά είναι. Η οφθαλμαπάτη είναι αρκετά πειστική για να μπερδέψει όσους το βλέπουν και το πραγματικό μέγεθος δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό αρχικά.

Η συσκευή δουλεύει με συχνότητες μικροκυμάτων και, όπως θα έχετε ήδη καταλάβει έχει στρατιωτικούς σκοπούς, αφού θα μπορέσει να μπερδέψει τα ραντάρ και ηλεκτρομαγνητικές συσκευές ανίχνευσης.

Ήδη το πεδίο μάχης είναι σε εξέλιξη και χρήματα δαπανώνται για εξέλιξη ala… 007!