Η εταιρία Liquid Robotics έχει μαζέψει $22 εκατομμύρια σε επενδυτές με πρώτη ηγέτιδα το fund VantagePoint Capital Partners. Με βάση τη Χαβάη στην Καλιφόρνια, η εταιρία κατασκευάζει μη επανδρωμένα υποβρύχια που ελέγχονται με δορυφόρο και μπορούν να κινηθούν στις θάλασσες συλλέγοντας επιστημονικά δεδομένα…

Η Liquid Robotics ανακοίνωσε ακόμη τον ορισμό νέου διευθυντή, του κου Bill Vass, προέδρου πριν στην Sun Microsystems Federal.

Το πορτφόλιο της VPCP περιλαμβάνει και άλλες eco hi-tech εταιρίες όπως την Solazyme που κατασκευάζει χημικά που βασίζονται στην άλγη και καύσιμα και την Tesla Motors που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα.

Ταυτόχρονα έχει επενδύσει στην κατασκευάστρια έργων ηλιακής ενέργειας μεγάλης κλίμακας plants, BrightSource Energy και την Ostara, μια εταιρία που απομακρύνει τον φώσφορο και άλλα στοιχεία από τον ωκεανό και τα ανακυκλώνει σε λιπάσματα.

Η εταιρία πετρελαιοπηγών Schlumberger επίσης έχει συνεισφέρει στην Liquid Robotics – τα οχήματα της εταιρείας επιβλέπουν και κάνουν μετρήσεις…