Όχι και πολλά τα νέα στο… μενού της Microsoft για φέτος με την εταιρία να παρουσιάζει ένα επανασχεδιασμένο Xbox Live — θα περιλαμβάνει φωνητικές εντολές, ενσωμάτωση YouTube και live τηλεόραση.

Στην ετήσια συνέντευξη τύπου στην E3 στο Los Angeles, η Microsoft επέδειξε ένα απλοποιημένο γραφιστικό (UI), στο οποίο μπορεί κανείς να πλοηγηθεί μόνο με φωνητικές εντολές και επιτρέπει αναζήτηση ανάμεσα σε παιχνίδια και σε περιεχόμενο online με χρήση φωνής.

Το search στο Xbox Live τώρα έχει σαν βάση του το Bing που σημαίνει πως αντί να πληκτρολογείς τις ερωτήσεις με το χειριστήριο επιλέγεις φωνητική ερώτηση. Το δε Bing Voice Search επιτρέπει σε χρήστες να ψάχνουν ανάμεσα σε ταινίες και βιβλιοθήκες παιχνιδιών. Δεν περιλαμβάνει πλήρη αναζήτηση – full web search.

Η δε Microsoft ανακοίνωσε – επιτέλους – και την ενσωμάτωση του YouTube στο Xbox Live, και έτσι είναι εφικτό να δεις βίντεο από το site ενώ για τις ΗΠΑ υπάρχει ήδη και η επιλογή του Hulu Plus και του Netflix στο Xbox Live.

Η μεγαλύτερη ανακοίνωση όμως ήταν η ενσωμάτωση του live TV στο Xbox Live. Η εταιρία θα συνεργάζεται με το SKY στο Ηνωμένο Βασίλειο για παράδειγμα ενώ σε κάθε χώρα θα δούμε τι θα προκύψει σε συνεργασίες – Ελλάδα; Άγνωστο…

Το νέο Xbox Live θα λανσaριστεί τα τέλη του καλοκαιριού – και μας φαίνεται πως είναι οι ΠΙΟ βαρετές ανακοινώσεις σε Ε3 που είχαμε ποτέ από τη Microsoft…