Η εταιρία Vidyo προσπαθεί να φέρει μια ‘άλλη’ πρόταση για τηλεπαρουσία. Ελπίζει να το κάνει με το προϊόν Vidyo Panorama, ένα σύστημα video conferencing για υψηλής ταχύτητας βιντεοκλήσεις – από εννέα άτομα μέχρι 20 ταυτόχρονα.

Ο κύριος Ofer Shapiro, διευθυντής στην εταιρία ισχυρίζεται πως με τη λύση προσφέρει το σύστημα στο 10% της τιμής των εταιριών όπως η Cisco. Ο κος Shapiro έδειξε πως εννέα άτομα χρησιμοποιούσαν το σύστημα για φωνή με ποιότητα κρύσταλλο. Το βίντεο δε, παρέχει εικόνα στα 60 καρέ/δευτ. σε εικόνα 1080p HD.

Οι χρήστες μπορούν να κάνουν log in από πολλές πλατφόρμες σε 1080p και 60 καρέ/δευτ. – δωμάτια τηλεπαρουσίας, δωμάτια video conferencing, desktop υπολογιστές, iOS και Android smartphone και tablets.

Το Vidyo Panorama δουλεύει με έτοιμο εξοπλισμό -off-the-shelf hardware, και επιτρέπει σε χρήστες να δημιουργήσουν τις δικές τους εφαρμογές ενώ υπόσχεται αρχική επένδυση 90% χαμηλότερη από σημερινά, συνήθη συστήματα, είπε ο Shapiro said. Δουλεύει δε με καλή εικόνα, λένε οι της εταιρίας, επειδή κάνε μετατροπή transcode υιοθετώντας κάθε video φορμά.

Χρησιμοποιεί μόνο Vidyo 500 kilobits/δευτ. για μετάδοση HD εικόνας και είναι μια pro λύση που θα βγει στα $4.500 ανά οθόνη για 20 οθόνες. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2005 και με κεφάλαιο $75 εκατομμύρια από venture funding και τις εταιρίες SevinRosen, Rho Ventures, Menlo Ventures, Star Ventures και Four Rivers έχει οκτώ πατέντες και συνεργασία με Google, Hewlett-Packard, Teliris και Ricoh.

Στους αντιπάλους; το Microsoft-Skype η Apple και η Cisco…