10,9,8,7,6,5,4,3,2,1 και φύγαμε…

Στο ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ

Για… Στρατιωτική Τρέλα!

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360): Το ετοίμασαν από την DICE, τα άτομα του αρχικού Battlefield 1942 ένα αγαπημένο PC multiplayer παιχνίδι.

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PS3, Xbox 360, Wii (?)): Το τέλος μιας τριλογίας. Το νέο παίγνιο λαμβάνει χώρα στη Νέα Υόρκη. Εκατομμύρια αγόρασαν το πρώτο οπότε…

Ghost Recon Online (PC) Ένα third-person, τακτικό παιχνίδι μάχης (shooter) που έχει και online παιχνίδι δωρεάν.

Spec Ops: The Line (PC, PS3, Xbox 360): Ένα παιχνίδι shooter με σκηνικό το Dubai αν και έχει καθυστέρηση για το 2012.

Aliens: Colonial Marines (??) Από τους δημιουργούς του Borderlands και εκείνους που αναβίωσαν το Duke Nukem Forever.

Gears of War 3 (Xbox 360): Το παιχνίδι για δεύτερη φορά σε μια E3, μετά το δημοφιλές multiplayer beta και λίγους μήνες πριν το λανσάρισμα στις 20 Σεπτεμβρίου.

Resistance 3 (PS3): Η γη σε… μπελάδες. Και πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε Ναι αλλά ο ήρωας μας δεν είχε πεθάνει σε άλλο παιχνίδι; Ένα PlayStation 3-exclusive first-person shooter που είναι σούπερ.

Serious Sam 3 Croteam. Σε μια Αίγυπτο από το μέλλον. Υποστηρίζει 16 άτομα co-op.

Warhammer 40,000: Space Marine (PC, PS3, Xbox 360): ένα third-person shooter με ΜΕΓΑΛΟΥΣ ήρωες, όπλα, δύναμη.

Τα… ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ

The Darkness 2 (PC, PS3, Xbox 360) Κάπως… τρομακτικό και σιχαμερό.

F.E.A.R. 3 (PC, PS3, Xbox 360) Έχει καθυστερήσει. Το μαχητικό σου γκρεμίστηκε σε ένα κτίριο και πρέπει να βγεις πυροβολώντας. Έχει και ένα mode με την ονομασία Fucking Run.

Metro: Last Light (PC, PS3, Xbox 360) Όχι τόσο τρομακτικό όσο άλλα παιχνίδια Metro αλλά νέο sequel που μας φέρνει σε μια κατεστραμμένη Ρωσία όπου κυριαρχεί ο τρόμος.

Resident Evil: The Mercenaries 3D (3DS) Το Mercenaries third-person score-based shooter των RE4 και RE5 είναι εδώ με αναβαθμισμένο σύστημα και υποστήριξη για δύο παικτών co-op.

ΒioShock Infinite (PC, PS3, Xbox 360) Πρώτο BioShock: μια υποβρύχια πόλη. Επόμενο BioShock: in μια πόλη στα σύννεφα. Στο νέο οι δημιουργοί λένε πως είναι “σαν να είσαι σε τρενάκι αλλά είσαι στον αέρα με όπλα.”

Ghost Recon: Future Soldier (PC, PS3, Xbox 360) Το Ghost Recon: Future Soldier είναι ο ανταγωνιστής των Modern Warfare. Τώρα θα έρθει το 2012.

Prey 2 (PC, PS3, Xbox 360): Το Prey μετετράπει σε ένα open-world shooter, κάτι σαν Red Dead Redemption στο διάστημα.

XCOM (PC, Xbox 360): Διαφορετικό από το πρώτο. Ένα ισομετρικό strategy game εκείνο, ένα first-person shooter αυτό.

Bodycount (Xbox 360, PS3) Είναι first-person shooter του δημιουργικού διευθυντή του εποχής-PlayStation 2 shooter, του Black. Όπλα…

Inversion (PS3, Xbox 360) Ένα shooter με gravity όπου καθαρίζει στον αέρα εχθρούς.

Gotham City Impostors (PC, PS3, Xbox 360 – download only) Τι θα γινόταν αν πολλοί ντύνονταν σαν Batman και Joker και πυροβολούσαν ο ένας τον άλλον; Και αν είχαμε ένα downloadable team-based shooter με τέτοια… τρέλα;

The Gunstringer (Xbox 360 Kinect) Ένα shooter για τον controller Kinect.

Rage (PC, PS3, Xbox 360) Ένα post-apocalyptic first-person shooter από εκείνους που μας έφεραν το Doom. Έχει και πολύ οδήγηση, δράση και έναν cool όπλο κάτι σαν boomerang…

Πάμε για RPG

Deus Ex: Human Revolution (PC, PS3, Xbox 360): Μοιάζει με shooter, αλλά με τη καρδία ενός cyberpunk RPG. Από την Eidos Montreal…

Mass Effect 3 (PC, PS3, Xbox 360): Τριλογία της BioWare επιστημονικής φαντασίας. Και μέσα το Mass Effect 3. Μια υπερ-εξελιγμένη φυλή θα εισβάλει στη Γη και η διοικητής Shepard και οι σύμμαχοι της ίσως σώσουν την ημέρα. Με πολλά third-person shooting στοιχεία από το 2ο παιχνίδι και… γραφικά.

Kingdoms of Amalur: Reckoning (PC, PS3, Xbox 360): ένα νέο φανταστικό σύμπαν από το μυαλό των R.A. Salvatore, την καλλιτεχνική πινελιά του Todd McFarlane, και τον σχεδιαστή των Elder Scrolls Ken Rolston. Πολύχρωμο action role-playing game με εστίαση στη δράση. Το Kingdoms of Amalur: Reckoning πολλοί λένε πως θα είναι το sleeper hit του 2012.

Heroes of Ruin (3DS): το Heroes of Ruin είναι ένα strategy role-playing παιχνίδι που βασίζεται στη συνδεσιμότητα του 3DS για δυνατό role-playing. Αγοράζει και πουλάς αντικείμενα και παίρνεις βραβεία με το 3DS SpotPass και κατεβάζεις πίστες. Μια RPG εμπειρία για το 3DS.

Dark Souls (PS3, Xbox 360): ένα sequel για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του 2009.

Final Fantasy XIII-2 (PS3, Xbox 360): Πολύ φωτεινό και γραμμικό για τα γούστα σας το Final Fantasy XIII; Square Enix έχει ένα πιο σκοτεινό Final Fantasy XIII-2, ένα sequel ουσιαστικά του 2010 role-playing παιχνιδιού με την Lightning να πρωταγωνιστεί και περισσότερη μυθολογία των Fabula Nova Crystallis.

White Knight Chronicles 2 (PS3): Είναι αποκλειστικό της Level-5 για το PlayStation 3.

Tales of Graces F (PS3): Ο 12ος flagship τίτλος στη σειρά της Namco Bandai Tales series. Είναι το Tales of Graces F, ένα βελτιωμένο PlayStation 3 port του Tales of Graces για το Wii. Αnime-styled χαρακτήρες και πολύ χρώμα.

Star Wars: The Old Republic (PC): Συνδυασμός BioWare και Star Wars. Δεν είναι κακό. Μετά από πολλά trailer και λεπτομέρειες, το Star Wars: The Old Republic έρχεται φέτος.

ERA Online (PC): Από την Κορεά ο developer Bluehole Studio και μαζί η En Masse Entertainment σε ένα απίστευτα multiplayer role-playing παιχνίδι, το TERA Online. Ενδιαφέρον.

Ώρα για ΣΠΟΡ

FIFA 12 (PS3, Xbox 360, Wii, PS2, 3DS, PSP)
Με νέα physics και πολλές βελτιώσεις η σειρά FIFA. Δύο χρόνια ανάπτυξης και έτοιμα όλα. Ουσιαστικά ανταγωνίζεται τον εαυτό του.

NBA 2K12 (PS3, Xbox 360, Wii, PS2, PSP, PC)
Το NBA 2K, πέρυσι είχε την ‘επιστροφή’ του Michael Jordan. Φέτος με πολλές νέες επιλογές, καλύτερα γραφικά και χρήση του Move για το PS3 το NBA 2K12.

Madden NFL 12(PS3, Xbox 360, Wii, PSP)
Ειδικά στο τμήμα Franchise πολλές αιτούμενες από τους παίκτες προσθήκες. Το δε Superstar, είναι ένα singleplayer career mode.

NCAA Football 12 (PS3, Xbox 360)
Για τα αμερικανάκια η εξομοίωση της EA Sports έχει τις επιλογές Road to Glory, την καριέρα singleplayer αλλά και πλήρως ρυθμιζόμενες συμμετοχές.

NHL 12 (PS3, Xbox 360)
Χόκεϊ επί πάγου. Δράση και πανικός. Υπάρχει και το NHL Winter Classic, ένα αγαπητό hockey event στις ΗΠΑ για πρώτη φορά. Αναβαθμισμένα physics και νέο Be a Pro mode.

SSX (PS3, Xbox 360)
Μετά από έξι χρόνια… αγρανάπουσης, το SSX επιστρέφει στα Ιμαλάια. Ελικόπτερα και μια παρουσίαση που έχει κάτι από Call of Duty. Μια ομάδα κάνει τα πάντα για να κατέβει τα δυσκολότερα βουνά του πλανήτη γη. Ιανουάριος του 2012.

Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games (Wii, 3DS)
Οι… αντίπαλοι βρίσκονται στο Βανκούβερ και το Πεκίνο. Τώρα και στο Λονδίνο του 2012. Πλακατζίδικο…

Supremacy MMA (PS3, Xbox 360)
Το Supremacy MMA είναι περισσότερο fighter παρά σπορ παιχνίδι. Έχει… αίμα, σπασμένα κόκαλα και βία.

WWE 12 (PS3, Wii, 360)
Γνωστό και ως Smackdown vs. Raw, ένας τίτλος εξομοίωσης πάλης που από τον Σεπτέμβριο θα έχει απλά τον τίτλο WWE 12

UFC Undisputed 2012 (PS3, PS2, Xbox 360)
Την μεγάλη επιτυχία του 2009 δεν επανέλαβε το 2010 η THQ και ανασκουμπώθηκε για νέο παιχνίδι ανά δύο χρόνια. Η χρονιά ‘εκτός’ ήταν επιτυχία και η UFC έφερε το Strikeforce, συνεργάτη της EA Sports MMA, που δεν θα έχει sequel. Το UFC Undisputed 2012 έφτασε…