Σε εργαστήριο της η εταιρία έχει προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω στον στόχο για να έχουμε μαζικής παραγωγής OLED. Το ίδιο εργαστηριακό δείγμα έφτασε να δίνει απόδοση 87 lm/W – ξεπερνώντας την προηγούμενη επίδοση κατά 40%.

Αυτό σημαίνει πως τα OLED – πάντα σε συνθήκες εργαστηρίου – έχουν φτάσει να έχουν την ίδια απόδοση με τις λάμπες φθορίου. Έστω και σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν, μιλάμε για φωτεινότητα 1,000 cd/m2 και θερμοκρασία χρώματος περίπου στους 4,000 K. Επιπλέον ως επιτυχία θεωρήθηκε για την ομάδα έρευνας της OSRAM πέτυχε σχεδόν 75 Im/W σε επίπεδο φωτεινότητας 5.000 cd/m2. Το υλικό που λειτουργεί με οργανικό τρόπο έχει δοκιμαστεί και σε πιλοτική γραμμή παραγωγής. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως θα μπορούμε να έχουμε ένα φως/φωτιστικό σε όσο μεγάλο μέγεθος θέλουμε – κουβέρτα; – και και ΚΑΝΟΝΙΚΟ όπως έχουμε συνηθίσει επίπεδο φωτός και όχι ασθενική απόδοση.

Το δείγμα του OLED εργαστηρίου ετοιμάστηκε σαν φιλμ, η ηλεκτρική τάση κατανεμήθηκε ομοιόρφα στην επιφάνεια και με ένα ηλεκτρόδιο ειδικής έκχυσης το φως έχει την ίδια ένταση από κάθε γωνία.

Το ηλεκτρόδιο αυτό δεν φαίνεται και τέτοια φώτα όπως φαντάζεστε, θα μπορούν να έχουν μια τεράστια γκάμα εφαρμογών – αρχιτεκτονικός φωτισμός, διακόσμηση κ.ο.κ