Η εκτίμηση της αξίας του Twitter έχει σχεδόν διπλασιαστεί τους τελευταίους επτά μήνες σύμφωνα με αναφορά της The Wall Street Journal.

Η Journal λέει πως το Twitter έχει συλλέξει εκατοντάδες εκατομμύρια από την αγορά με εκτίμηση αξίας τα $7 δισ. Τον Δεκέμβριο είχε χρηματιστηριακή αξία $3.7 δισ. όταν έλαβε και $200 εκατομμύρια από το fund Kleiner Perkins Caufield & Byers. Τότε είχε αποτιμηθεί η εταιρία στα 3,7 δισ. δολ.

Wερίπου στα 7 δισ. δολ. ανέρχεται η αποτίμηση του Twitter και σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg το οποίο δηλώνει πως το γνωστό microblogging site που επιτρέπει στους χρήστες του να δημοσιεύουν μηνύματα έως 140 χαρακτήρων πληκτρολογίου, είναι σε συζητήσεις με επενδυτές για συγκέντρωση και επιπλέον εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή του πρακτορείου αποτελεί «πρόσωπο που γνωρίζει καλά το θέμα» και που δεν θέλει να αποκαλύψει την ταυτότητά του, καθώς οι συνομιλίες είναι ακόμη μυστικές.

Το Twitter εξακολουθεί να συγκεντρώνει ιδιωτικά κεφάλαια, αντί να ακολουθεί το παράδειγμα άλλων social networks που εξετάζουν τη δημόσια εγγραφή (IPO).