Όταν μιλάμε για ηλεκτρικά οχήματα – electric vehicles (EV), πάντα στο νου μας έρχονται τα τετράτροχα…

Γιατί όχι όμως και ένα δίτροχο; Το BMW E-scooter, έχει λάβει χρηματοδότηση και από το ομοσπονδιακό υπουργείο μεταφορών της Γερμανία και έχει αναπτυχθεί με δύο στόχους: να δημιουργήσει ένα ποδήλατο με επιδόσεις που να είναι ευθέως συγκρίσιμες με ένα μηχανάκι των 600 κ.εκ με κινητήρα εσωτερικής καύσης, και να κάνει επιπλέον όσα χρειάζονται για μεταφορά.

Δείχνει όμοιο με μια μηχανή ενώ όταν η BMW δημιούργησε το E-scooter, είχε στο νου της μια μηχανή που θα έχει αρκετή ισχύ για να ανέβει ακόμη και απότομες κλίσεις ενώ θα μπορεί να καλύπτει και απόσταση 100 χιλιομέτρων σε εμβέλεια.

Η BMW δεν επέλεξε μια σχεδίαση hub-motor αλλά ενσωμάτωσε έναν κινητήρα κανονικά στο σώμα του scooter κοντά στο πίσω πλαίσιο ενώ το μοτέρ ψύχεται με υγρό. Η μπαταρία από την άλλη είναι ψυχόμενη με αέρα.

Η εταιρία ισχυρίζεται πως η μπαταρία φορτίζει πλήρως από μια κανονική πρίζα σε τρεις ώρες, κάτι εντυπωσιακό. Δεν γνωρίζουμε για το πότε μπορεί να έχουμε μαζική παραγωγή των E-scooters, αλλά αν η τιμή είναι πολύ πιο πάνω από το κανονικό δίτροχο πάλι θα έχουμε ειδικό κοινό…