Αυτές της ώρες είναι με βάση τον προγραμματισμό όλα έτοιμα για να πετάξει στους ουρανούς το πειραματικό όχημα της διαβόητης εταιρίας Προηγμένων Προγραμμάτων, τη DARPA το όχημα με την ονομασία Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2…

Το συγκεκριμένο εναέριο όχημα έχει σαν στο να φτάσει την ταχύτητα των Mach 20 – που σημαίνει 20 φορές την ταχύτητα του ήχου. Μια απίστευτη ταχύτητα που στον κόσμο της αεροναυπηγικής, σημαίνει πως ένα αεροσκάφος θα μπορούσε σε μια ώρα να φτάσει οπουδήποτε στον πλανήτη Γη.

Το Falcon Hypersonic Technology Vehicle 2 σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα πετάξει από την Αεροπορική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια, πάνω σε έναν πύραυλο Minotaur IV.

Είναι μια τολμηρή αποστολή και κανείς δεν θα υπάρχει μέσα στο αεροσκάφος ενώ τον περασμένο Απρίλιο το άλλο πειραματικό σκάφος είχε χάσει επαφή με την Αεροπορία μόλις σε εννέα λεπτά στον αέρα πριν βρεθεί στον ωκεανό.

Η πτήση σε ταχύτητα Mach 20 ονομάζεται υπερ-υπερηχητική (hypersonic flight) και είναι εφικτή χάρη σε υπολογισμούς σε υπολογιστή αλλά δεν έχει συμβεί στην κανονική ζωή και τον πραγματικό κόσμο.

Μια επιτυχία θα μπορούσε στο μέλλον να οδηγήσει σε ένα υπερόπλο ή ένα υπερτζετ…