Η φαν των οθονών αναμένουν πάντα με πολύ μεγάλη αγωνία εξελίξεις που θα δώσουν στις αγαπημένες τους συσκευές μια καλύτερη εικόνα…

Έτσι και η Sony, μια εταιρία που έχει συνδέσει το όνομα της με την εικόνα επί δεκαετίες, κάνει την έκπληξη και από το… πουθενά μέσα στον Αύγουστο ανακοινώνει μια νέα τεχνολογία με την ονομασία “WhiteMagic”.

Δεν είναι ένα πρωτότυπο αλλά ένα νέο LCD module που χρησιμοποιεί την τεχνολογία “RGBW”, μια νέα τεχνολογία που προσθέτει ένα λευκό pixel στα RGB pixels μαζί με έναν αλγόριθμο που διορθώνει κάθε παραμόρφωση στην εικόνα.

Φαίνεται δε πως η Sony σχεδιάζει να αρχίσει να ενσωματώνει αυτή τη μονάδα οθόνης LCD σε μια ποικιλία από φορητές συσκευές όπως ψηφιακές κάμερες, μηχανήματα εγγραφής βίντεο αλλά και την σειρά των MP3 player της ή ακόμη και φορητές παιχνιδομηχανές….

Αυτό που κάνει τις οθόνες WhiteMagic τόσο ξεχωριστές είναι η φωτεινότητα τους όπως και η 1.23M-dot full VGA ανάλυση τους με δύο διαφορετικά modes. Αυτά επιτρέπουν σε χρήστες να πάνε σε mode εξοικονόμησης ενέργειας έως και 50% ενώ η φωτεινότητα μένει ή ίδια με κανονικές οθόνες LCD, όπως λέει η Sony.

Σε ρύθμιση εκτός χώρων (outdoors mode) το WhiteMagic LCD είναι στο… στοιχείο του και η Sony λέει πως θα φτάσει τη φωτεινότητα στα 1,000 cd/m², νούμερο διπλάσιο από αυτό του iPhone 4…

Η Sony αναμένει να αρχίσει την αποστολή σε πελάτες δειγμάτων των WhiteMagic LCD Module τον Οκτώβριο προς $65 το καθένα.