Η Sony έκλεισε… πρώτη θέση με τέσσερα βραβεία ‘best product’ για το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία του στα φετινά EISA – Τα τεχνολογικά Oscars είναι αυτά…

 

  • Καλύτερη LCD TV στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012: BRAVIA KDL-55HX920
  • Καλύτερο Bluray Player στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012: BDP-S780
  • Καλύτερη οικογενειακή βιντεοκάμερα στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012: Handycam  HDR-PJ10E
  • Καλύτερη Compact φωτογραφική μηχανή στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012: Cyber-shot  DSC-HX9V

Μερικά από τα πιο… πολυσυζητημένα δημιουργήματα των consumer electronics στον κόσμο!

Στην καινοτομία της ‘ποντάρισε’ η Sony και οι tech καρποί των engineers της αναγνωρίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Εικόνας και Ήχου (European Imaging and Sound Association – EISA), το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό οργανισμό για τα πολυμέσα στην Ευρώπη.

Η κριτική επιτροπή της EISA για τη χρονιά 2011-2012 απένειμε τέσσερα βραβεία ‘Best product’ σε μια σειρά προϊόντων της Sony, από το χώρο της ψηφιακής απεικόνισης μέχρι αυτόν της οικιακής ψυχαγωγίας.

BRAVIA KDL-55HX920: Καλύτερη LCD TV στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Η απόλυτη τηλεόραση. Τέλος….

Στην περίπτωση της τηλεόρασης  την  “…τέλεια ισορροπία μεταξύ της κινηματογραφικής απόδοσης και των διαδικτυακών δυνατοτήτων της BRAVIA HX920 (HX925 σε Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία, HX923 στο ΗΒ),” βράβευσαν οι άνθρωποι του Οργανισμού, με τεχνολογία που επιτρέπει να βλέπουμε “οτιδήποτε επιθυμούμε, όποτε το επιθυμούμε.”

Αυτή η LCD TV είναι φορτωμένη με έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως Intelligent Peak LED για εκπληκτική αντίθεση και σύστημα Motionflow XR 800 για ομαλή διαδοχή των καρέ και ευκρινή εικόνα. Η ΗΧ920, με το σύστημα X-Reality PRO δίνει υψηλής ποιότητας εικόνα, τόσο σε 2D όσο και σε 3D.

BDPS780: Καλύτερο Bluray Player στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Στον τομέα της ποιότητας εικόνας και του High Definition 3D, το Blu-ray Player S780 είναι δύσκολο να νικηθεί. Η εξελιγμένη τεχνολογία Advanced IP Content Noise Reduction Pro δίνει εξαιρετικά ευκρινή και γεμάτη λεπτομέρειες εικόνα σε περιεχόμενο που αναπαράγεται από το διαδίκτυο, και η επεξεργασία του Super Bit Mapping δίνει καθαρές, ζωντανές και αληθινές εικόνες, ενώ εσείς μπορείτε να σερφάρετε στο διαδίκτυο ή να χειρίζεστε το player μέσω του smart phone σας (Media Remote app).

Handycam HDRPJ10E: Καλύτερη οικογενειακή βιντεοκάμερα στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Η βιντεοκάμερα Handycam HDR-PJ10E της Sony, με τον ενσωματωμένο βιντεοπροβολέα προσφέρει την απόλυτη εμπειρία στην αναπαραγωγή του υλικού σας. Μπορείτε να προβάλλετε βίντεο και εικόνες στον τοίχο ή σε οποιαδήποτε άλλη επίπεδη επιφάνεια, οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Τα στερεοφωνικά ηχεία με τη λειτουργία Clear Phase και τον ψηφιακό ενισχυτή S-Master αποδίδουν καθαρό και δυναμικό ήχο.

Cybershot DSCHX9V: Καλύτερη Compact φωτογραφική μηχανή στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Μικρή και ελαφριά, η DSC-HX9V προσφέρει υψηλών επιδόσεων ποιότητα DSLR και διαθέτει καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής, όπως αισθητήρα Exmor R™ CMOS, δυνατότητα λήψης Full HD βίντεο, λειτουργία Intelligent Sweep Panorama, επιλογές για λήψη 3D, Background Defocus για δημιουργία εφέ απεστίασης φόντου, και λειτουργίες GPS και πυξίδας.

Η EISA είναι ένας μοναδικός δημοσιογραφικός οργανισμός με μέλη 50 περιοδικά ήχου, φορητών ηλεκτρονικών συσκευών, βίντεο και φωτογραφίας από 19 χώρες της Ευρώπης. Όπως κάθε χρονιά, οι φετινοί νικητές των βραβείων EISA επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή, την οποία αποτελούσαν δημοσιογράφοι και ανεξάρτητοι ειδικοί τεχνικοί.

Τα βραβεία EISA 2010-2011 θα παρουσιαστούν από τα μέλη του οργανισμού στις 2 Σεπτεμβρίου 2011 στο Βερολίνο.

Οι παραθέσεις κειμένου είναι δηλώσεις κριτών της EISA:

BRAVIA KDL-55HX920: Καλύτερη LCD TV στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Αυτή η υπέροχη συσκευή δείχνει όμορφη ακόμη και όταν δε δουλεύει και είναι φανερό ότι έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει στο σημερινό, σύγχρονο hi-tech σπίτι. Η τέλεια γωνία θέασης επιτυγχάνεται με μεγάλη ευκολία αφού η συσκευή έχει τη δυνατότητα ανάκλισης. Το μαύρο είναι όσο βαθύ μπορεί να είναι, χωρίς να χάνονται οι μικρές λεπτομέρειες στις μαύρες περιοχές, σημαντικό χαρακτηριστικό για να απολαμβάνετε πλήρη διαβάθμιση στις σκοτεινές σκηνές της ταινίας, ενώ η τηλεόραση έρχεται με ήδη βαθμονομημένη τη χρωματική κλίμακα. Ανάμεσα στα άλλα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά θα βρείτε και έναν… παλιό γνώριμο: Το Super Bit Mapping (SBM), σχεδιάστηκε αρχικά από τη Sony για να βελτιώσει την τυπική ποιότητα των 16 bit που διέθεταν τα CD. Με το Super Bit Mapping Video (SBMV), όπως εφαρμόζεται σε αυτή την τηλεόραση, το τυπικό βίντεο των 8 bit υπόκειται σε μια επεξεργασία στα 14 bit με άμεσο αποτέλεσμα μια εμφανώς καλύτερη διαβάθμιση των χρωμάτων. Θα το διαπιστώσετε ειδικά στις σκηνές που εμφανίζονται πρόσωπα. Τέλος, έχετε και δυνατότητα 3D, δωρεάν».

BDPS780: Καλύτερο Bluray Player στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012

Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Έχοντας τον τίτλο του πρώτου Blu-ray player της Sony, το οποίο διαθέτει ένα κύκλωμα chipset σχεδιασμένο εξ ολοκλήρου από τη Sony, το BDP-S780 προσφέρει ένα νέο, υψηλό επίπεδο επιδόσεων σε κατηγορία τιμής συσκευής ‘entry-level’. Η ανώτερη ποιότητα εικόνας οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον αποκλειστικό επεξεργαστή εικόνας ‘image engine’ της Sony, ενώ η εμπειρία σας ως θεατή διευρύνεται με τη δυνατότητα χρήσης ενός διαδικτυακού Entertainment Database Browser για πρόσβαση σε online περιεχόμενο. Ακόμη, τον νέο BDPS780 μετατρέπει ταινίες 2D σε 3D και είναι συμβατό με το πρωτόκολλο DLNA για μεταφορά περιεχομένου μέσω ενσύρματων ή ασύρματων δικτύων. Ο άμεσος χρόνος φόρτωσης του δίσκου είναι δεδομένος, ακόμη και όταν πρόκειται για δίσκους Blu-ray με ‘βαρύ’ περιεχόμενο, όπως εφαρμογές Java. Επίσης είναι δυνατή η αναπαραγωγή τόσο CD, όσο και δίσκων μουσικής SACD. Η συσκευή είναι Skype-ready και είναι εφοδιασμένη με έναν βασικό, ενσωματωμένο web browser. Το player BDP-S780 ανοίγει έναν καινούργιο κόσμο ψυχαγωγίας στο σπίτι σας».

HDR-PJ10E: Καλύτερη οικογενειακή βιντεοκάμερα στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012 Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Η Sony με τη μοναδική Handycam HDR-PJ10E προσφέρει στο χρήστη μια βιντεοκάμερα έτοιμη για λήψεις, με αυτόματες λειτουργίες που καθιστούν πανεύκολη τη δημιουργία μιας ιστορίας, και παρουσίαση σε μεγάλη οθόνη – και όλα αυτά σε μια και μοναδική συσκευή. Ο ευρυγώνιος φακός με το δυνατό οπτικό zoom, ο υψηλής ευαισθησίας αισθητήρας εικόνας CMOS και το εκπληκτικό σύστημα αυτοματισμών, συνδυάζονται και δημιουργούν μια βιντεοκάμερα ευέλικτη σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών λήψης. Το περιεχόμενο, το οποίο αποθηκεύεται στην εσωτερική μνήμη των 16 GB, μπορεί εύκολα να δεχθεί επεξεργασία, ώστε να γίνει κατάλληλο για παρουσίαση σαν ταινία μικρού μήκους με την πρόσθεση μουσικής στο background. Ένας μικροσκοπικός, αλλά πανίσχυρος ενσωματωμένος προβολέας DLP επιτρέπει την άμεση αναπαραγωγή του υλικού, για να το χαρεί όλη η οικογένεια, ακόμη και αν προβάλλεται σε έναν ανοιχτόχρωμο τοίχο, μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Αυτός ο τέλειος συνδυασμός βιντεοκάμερας /βιντεοπροβολέα συνθέτει το καλύτερο προϊόν της αγοράς μεταξύ αυτών που απευθύνονται σε όλη την οικογένεια, αφού επιτρέπει σε όλα τα μέλη της να απολαμβάνουν και να μοιράζονται τα δικά τους βίντεο στη στιγμή».

DSC-HX9V: Καλύτερη Compact φωτογραφική μηχανή στην Ευρώπη για τη χρονιά 2011-2012 Η κριτική επιτροπή της EISA σχολίασε: «Η Sony Cyber-shot DSC–HX9V είναι μια πανίσχυρη compact φωτογραφική μηχανή με ανάλυση 16.2 MP και φακό zoom 16x (24-384 mm). Καταγράφει 1080/50p Full HD βίντεο και διαθέτει ενσωματωμένες λειτουργίες GPS και πυξίδας. Πρόκειται για μια φωτογραφική μηχανή με πλούσια χαρακτηριστικά, ταχύτητα λήψης ριπής 10 fps, πολλές δυνατότητες χειροκίνητης ρύθμισης, λειτουργία 3D Sweep Panorama και ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Αυτή η Cyber-shot νέας γενιάς φέρνει τη φωτογραφία υψηλής ποιότητας κοντά σε όλους τους χρήστες, ανεξαρτήτως επιπέδου εμπειρίας».