Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε με δημοσιογράφους ο βραβευμένος σκηνοθέτης για το πόσο… αγωνιώδης είναι η διαδικασία μετατροπής σε 3D της ταινίας των ρεκόρ…

Ο James Cameron είπε στην έκθεση IBC πως η διαδικασία μετατροπής της ταινίας σε 3D είναι “mind numbing”, ένας απίστευτος γρίφος δηλαδή αφού πρέπει να ‘κουμπώσει’ το 3D στην ταινία!

Το “Titanic 3D” θα βγει στους κινηματογράφους στις 6 Απριλίου του 2012 για να συμπέσει με τα 100 χρόνια από τη βύθιση του θρυλικού κρουαζιερόπλοιου. Η μετατροπή όπως είπε ο Cameron από 2D σε 3D conversions θα κοστίσει $18 εκατομμύρια.

Μιλώντας στο TechRadar είπε πως η διαδικασία είναι στα μισά της και η δουλειά γίνεται καρέ-καρέ ενώ ο ίδιος “δεν την απολαμβάνει”

Η διαδικασία αφορά ερωτήματα όπως ‘αυτό το άτομο είναι μεγαλύτερο από το άλλο και άρα πρέπει να είναι πιο κοντά, βάλτους εδώ’.

Ο δε Cameron εξήγησε στο ΤechRadar πως η κινηματογράφηση σε 3D είναι μια ευχάριστη διαδικασία: “.. το γύρισμα σε 3D, native 3D, αφορά το να πας στο μόνιτορ, να το δεις σε 3D και να το αναπαράγεις σε 3D.”