Τι κινητά έχει η hi tech ιαπωνική αγορά; Ο εκεί πανίσχυρος πάροχος NTT DoCoMo ανακοίνωσε μόλις την… σαιζόν χειμώνα του 2011 αλλά και τα κινητά για την άνοιξη του 2012: 24 μοντέλα μετά το Νοέμβριο και σε αυτά 14 smartphones…

Είναι μια μεγάλη ‘συλλογή’ από κινητά με το νέο smartphone lineup να έχει και smartphone με την υπηρεσία της DoCoMo την “…extra-high-speed next-generation LTE service,” με την ονομασία Xi: μιλάμε για ταχύτητα στα 75 Mbps. Τα κινητά έχουν και ικανότητα ηλεκτρονικού πορτοφολιού (Osaifu-Keitai), ψηφιακή τηλεόραση (one-seg mobile TV) και tethering.

Στα νέα μοντέλα είναι 8 κανονικά (feature phones), όλα με i-mode φορητό Internet αλλά και το σύστημα docomo Palette UI για διαχείριση υλικού. Στα τεχνικά δύο πυρήνων επεξεργαστές, μεγάλες οθόνες HD ποιότητας και high-spec κάμερες.

Όλα τα κινητά έχουν τις μεταδόσεις Area Mai για προειδοποίηση για σεισμό από την αρμόδια υπηρεσία – Japan Meteorological Agency. Η DOCOMO θα λανσάρει και δύο υπηρεσία για smartphones, τα dmenu και dmarket.

Ακόμη θα υπάρχει πρόσβαση και στην υπηρεσία της DoComo με την ονομασία i-concier για push-based προσωπική υπηρεσία.