H ιαπωνική Panasonic ανακοίνωσε τα σχέδια της να μειώσει την παραγωγή plasma panel από το εργοστάσιο που έχει με ον κωδικό No. 3 στο Amagasak της Περιφέρειας Hyogo στην Ιαπωνία…

Τα σχέδια μιλούν για μείωση παραγωγής μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων TV. Η Panasonic σκέφτεται ακόμη να μειώσει την παραγωγή οθονών LCD πουλώντας το εργοστάσιο της στην Mobara, της Περιφέρειας Chiba όπως λένε οι πληροφορίες πουλώντας και τις εγκαταστάσεις ίσως σε κάποιον ανταγωνιστή της. Οι θέσεις εργασίας θα μειωθούν κατά 1,000 με πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης. Η εταιρία χάνει εδώ και τρία χρόνια χρήματα.

Η Panasonic αποφάσισε να μειώσει το τμήμα των TV της από το Μάρτιο με την εκτίμηση για πωλήσεις 25 εκατομμυρίων μονάδων να έχει μειωθεί στα 20 εκατομμύρια. Ένα ακριβό yen, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός κυρίως από τη Νότιο Κορέα και οι μειώσεις στις τιμές δεν άφησαν τη Panasonic να έχει κέρδη. Το εργοστάσιο της Panasonic, το No. 3 στο Amagasaki, ολοκληρώθηκε μόλις το Δεκέμβριο του 2009, και είναι από τα μεγαλύτερα εργοστάσιο plasma panel στον κόσμο.