Μια νέα έκδοση του Gmail με καινούργιο σε σημεία look, επανασχεδιασμένα conversation threads και βελτιωμένη αναζήτηση έχει ετοιμαστεί για λανσάρισμα και είναι ένα βήμα πριν από την κανονική λειτουργία όπως λέει επίσημο video που βγήκε – κατά λάθος; – στο Google’s YouTube channel.

Ο κος Jason Cornwell, user experience σχεδιαστής για το Gmail είναι που παρουσιάζει στο βίντεο ενώ το Google Operating System blog είναι που είδε το βίντεο το οποίο στη συνέχεια έγινεprivate — και ευτυχώς ο YouTube user crlsndrsjmnz το έκανε repost.

Τι νέα έχει; “We’ve been hard at work to update Gmail with a new look,”λέει ο κος Cornwell στο βίντεο και μας εξηγεί πως έχει γίνει πλήρης επανασχεδιασμός του “…look and feel of Gmail” για να είναι απλό και εύκολο στη χρήση.

Τι άλλο; το Gmail θα μεγαλώνει δυναμικά για κάθε μέγεθος παραθύρου, οι χρήστες θα μπορούν να ρυθμίζουν το μέγεθος του label και της περιοχής chat ενώ themes θα περιλαμβάνουν και εικόνες high-definition – γιατί όχι και δικές μας φωτό;

Τα conversations — a.k.a. email threads — έχουν σχεδιαστεί ξανά για να είναι πιο εύκολο να διαβαστούν με εικόνες profile. Το δε search είναι πιο φιλικό use.

Συνολικά η πιο δραματική αλλαγή στο Gmail. Για να δούμε τι θα πούνε οι χρήστες…