Η NASA πιέζει το αμερικανικό Κογκρέσο για να δώσει όλα τα $850 εκατομμύρια που έχει ανάγκη αλλιώς μέχρι το 2016 θα δίνουν οι ΗΠΑ $450 εκατομμύρια το χρόνο στους.. Ρώσους!

Η κυρία Lori Garver, μεγαλοστέλεχος στη NASA πιέζει για χρηματοδότηση προς την κατασκευή του νέου εμπορικού οχήματος της Υπηρεσίας – NASA’ commercial crew vehicle development, ή προειδοποιεί πως θα πληρώνει η Αμερική τους Ρώσους!

Η απόσυρση του στόλου των διαστημικών λεωφορείων φέτος σημαίνει πως τα οχήματα της Russia θα χρησιμοποιούνται για το ταξίδι στον Διαστημικό Σταθμό – International Space Station (ISS).

Το κόστος για κάθε θέση υπολογίζεται στα $63 εκατομμύρια μέχρι το 2015 και η NASA απλά θέλει να έχει μια λύση για να αποφύγει να δίνει στη… NASA χρήματα.

Για αυτό το λόγο έχει απευθυνθεί σε ιδιώτες και όπως σας έχουμε πει εδώ στο gadgetfreak.gr, υπάρχουν οι προτάσεις των Boeing Co., SpaceX, Blue Origin και Sierra Nevada Corp. για ένα τέτοιο διαστημικό ‘ταξί’.

Αυτοί όμως οι developers θα χρειαστούν βοήθεια για αν ικανοποιήσουν την ανάγκη της NASA και η Υπηρεσία έχει στην άκρη $388 εκατομμύρια ενώ έχει να δώσει και $800 εκατομμύρια για το όχημα που δημιουργεί η SpaceX και η Orbital Sciences Corp.

Τώρα όμως η NASA λέει πως για την επόμενη φάση έχει ανάγκη από $850 εκατομμύρια. Μέχρι στιγμής έχει δώσει $312 εκατομμύριατια το Κογκρέσο ενώ $500 εκατομμύρια θα δώσει η Γερουσία.

Δώστε για να μην… χρεωθούμε!

Ακόμη και με $850 εκατομμύρια το 2012 η NASA υπολογίζει πως θα απαιτούνται $6 δις. “στα επόμενα πέντε χρόνια.” Την Τετάρτη θα αποφασιστεί η επόμενη φάση με την ονομασία CCDev 3.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα δηλαδή αν δεν δαπανηθούν σήμερα χρήματα, από 2016 και πέρα θα πρέπει να λαμβάνουν 450 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο οι Ρώσοι! Ναι, με τα συστήματα τους που βασίζονται σε τεχνολογία των 60s.

Αλλά δουλεύουν ακόμη σωστά και αξιόπιστα…