Οι παγκόσμιες πωλήσεις των προσιτών Android smartphones αναμένεται να ‘εκραγούν’ τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Μια νέα αναφορά της εταιρίας market intelligence In-Stat μιλά για ετήσιες πωλήσεις κινητών με κόστος κάτω από τα $150 Android που θα φτάσουν τα 339 εκατομμύρια μονάδες το 2015 (!) Η In-Stat λέει πως οι καταναλωτές θέλουν τέτοια smartphone και η μόνη τους επιλογή είναι το λειτουργικό Android και θα ‘αφήσουν’ την σημερινή επιλογή του Symbian ενώ αφήνουν αυτή και άλλες μελλοντικές πλατφόρμες όπως εκείνη που ‘μυστικά’ ετοιμάζει η Nokia με αδιαφορία.

Ακόμη και το 2013 δε η In-Stat βλέπει τον κατακερματισμό της αγοράς ως πρόβλημα αν και υπάρχει το Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ένα λειτουργικό που δεν είναι για low-end κινητά.

Η μελέτη λέει:

“The low-cost Android handset segment will cause some fragmentation in the Android platform,” said In-Stat Research Director Allen Nogee in a statement. “Most low-cost Android smartphones are likely to be released with Android 2.2 or 2.3, since these versions are a good blend of features with modest memory and processor usage. The Ice Cream Sandwich (Android 4.0) step-up in memory and processor demands makes this release less attractive for low-cost Android devices.”

Επιπλέον η In-Stat λέει πως είναι τα δίκτυα EDGE που θα δεχτούν τα κινητά αυτά και όχι π.χ τα 4ης γενιάς ενώ επεξεργαστές στα 600MHz ή και λιγότερο θα είναι μέσα σε αυτά τα κινητά με κόστος $10 για κάθε επεξεργαστή…