Τώρα που απέκτησε τον πλήρη έλεγχο των κινητών τηλεφώνων, η Sony αρνήθηκε να αποκλείσει την πιθανότητα να ‘μπει’ και στα εναλλακτικά λειτουργικά συστήματα για smartphone.

Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου με θέμα την εξαγορά του μεριδίου της Ericsson στην κοινοπραξία Sony Ericsson smartphone, ο CEO Sir Howard Stringer αρνήθηκε να μπει στην συζήτηση για το ενδεχόμενο υιοθέτησης ενός άλλου smartphone OS.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανότητα να εμπλακεί η εταιρία στο νέο σχετικά Windows Phone οικοσύστημα, κάτι που έχουν κάνει πολλοί αντίπαλοι της Sony Ericsson αλλά και πιθανότητα που δεν είχε αποκλείσει πριν η ίδια η εταιρία, ο Stringer αρνήθηκε να κλείσει την πόρτα σε μια τέτοια πιθανότητα αλλά σημείωσε πως η εταιρία είναι ευχαριστημένη με τη σχέση της με την Google:

“We never say never to anything; we have to be adaptable in this industry, but obviously we’re great Google customers,” ήταν τα λεγόμενα του και μόνο με την φρασεολογία “…είμαστε πολύ καλοί πελάτες” για την Google, και όχι στρατηγικοί συνεργάτες ή κάτι τέτοιο, καταλαβαίνει κανείς πολλά.

Ρωτήθηκε και για την πιθανότητα εξαγοράς της πλατφόρμας webOS platform, όπου ο Stringer ήταν πιο ευθύς, λέγοντας πως δεν μπορεί να το αποκλείσει αλλά “…δεν το σκέφτονται,” ως εταιρία.

Για την ώρα λοιπόν φαίνεται πως η Sony θα παραμένει πιστός πελάτης του Google Android OS για το άμεσο διάστημα αφού και με αυτή την πλατφόρμα η εταιρία επέστρεψε στα κέρδη.

Φυσικά η Sony με την πλήρη πλέον ενασχόληση της με τα smartphone θέλει να είναι βασικός παίκτης σε όλο αυτό που λέμε ‘συνδεδεμένο χώρο’, δηλαδή ένα οικοσύστημα με tablets, TVs, κονσόλες και τώρα τα smartphone.

Η συμφωνία θα έχει οριστικοποιηθεί νωρίς το 2012, και αυτό σημαίνει πως Sony smartphones θα έχουμε στη Mobile World Congress τον Φλεβάρη.