Γεμάτη και φέτος στη CES με προσδοκίες…

CES 2013 3

Από τη μια η μάχη των tablet και smartphone Θα δει την Apple να ‘χτυπιέται’ από Sony, Google, Samsung, Lenovo, LG, RIM, Dell και λοιπούς στα tablet και τα smartphone.

Από την αλλη η Εικόνα: 4K, OLED και connected TVs για όλους από… πολλούς.

CES 2013 1

Αν και το 2013 ΔΕΝ θα δούμε και πολλές OLED TV αφού η ‘φύρα’ στην κατασκευή είναι μεγάλη, η LG θα δείξει ένα μοντέλο στις 55 αλλά στα $10,000. Τα λεφτά όμως είναι πολλά στις 4K TVs, ή αλλιώς τις Ultra High Definition τηλεοράσεις.

Τους πρόλαβε η Sony, ακολούθησε η LG και τώρα με τις 3D TVs να μένουν πίσω στο κοινό, είναι το 4K με upscale από HD περιεχόμενο που θα έρθει για το 2013 με φόρα. Ναι, δεν είναι και sexy όπως οι OLED, αλλά και πάλι μιλάμε για πολλά pixel και εντυπωσιακότατη εικόνα.

CES 2013 2

Για τις Smart TVs τώρα θα έχουμε βελτιώσεις ειδικά από τους Κορεάτες που έχουν ‘επενδύσει’. Η απόψη μας; Μέχρι να έρθει μια ‘επανάσταση’ απλότητας και εταιρίες όπως Apple και Intel να ρίξουν hardware και software αλλά ΚΑΙ να υπάρχουν καλά content deals, παραμένει ένα gimmick για να παίξεις και να βαρεθείς. Πολύ λίγο ‘προϊόν’ για μεγάλη φασαρία.

Αφού μπορείς να έχεις ένα tablet στο χέρι την ώρα της θέασης και να ψάξεις ότι θέλεις τι να το κάνεις;!

CES 2013 4

Πολλά και μεγάλα tablets

Θα έχουμε ΚΑΙ φέτος. Πολλά tablets όπως και all-in-one TVs. Οι Sony και Dell ανακοινώνουν δικά τους
και ετοιμάζουν έξυπνα πράγματα αλλά αυτά τα “digital game boards” θα είναι κάτι σαν μεγάλα iPads, για group gaming και streaming content σε όλο το σπίτι και τις διακοπές ίσως.

Τα projects έχουν ενδιαφέρον και μένει να δούμε τι θα πιάσει από τα δολώματα που θα ρίξουν οι άνθρωποι των tech giants. Και μέσα στο ΙΧ όμως μια “big-screen in-car experience” θα δώσει το παρόν στην CES 2013.

Ελλείψεις;

Είχαμε προβλήματα με την παραγωγή το 2011 και το 2012 σε σκληρούς δίσκους και άλλα, ενώ το 2013 αναμένεται ίσως ζήτημα με τις οθόνες αφής. Στα δε PC το σύνθημα είναι “super-light, super-thin” και φτηνό, ενώ οι οθόνες
αφής είναι παντού: μέχρι και στις 30 από τις 7 ίντσες.

Car wars…

Στη CES πολλές εταιρίες θα θελήσουν να κλέψουν τα φώτα της δημοσιότητας με in-car entertainment: είναι η Ford αλλά και οι Ιάπωνες, οι Κορεάτες, οι Ιταλοί και η General Motors που θα δείξουν τεχνολογίες τους.

China town…

Μια τάση θα είναι και ‘εισβολή’ των πωλητών Chinese CE vendors με τη CES 2013 να είναι γεμάτη από τα… πάντα: tablet, smartphones και gadget για κάθε χρήση.

Sony_Logo_CES2013

Για να δούμε λοιπόν!