Οι γαλλικές εταιρίες OFF Architecture,  PR Architect και Samuel Nageotte έχουν βραβευτεί στο διαγωνισμό Solar Park South International για την ιδέα τους για ένα κάθετο χωρίο με βάση αυτή την καταπληκτική concept ιδέα.

Ο βασικός όρος για τον διαγωνισμό ήταν η χρήση του αυτοκινητοδρόμου Salerno-Reggio Calabria ως έμπνευση και οι αρχιτέκτονες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του αυτοκινητοδρόμου και να μετατρέψουν τους διαθέσιμους ‘χώρους’ για λόγους υγείας όσο και οικιστικά σημεία για τον τοπικό πληθυσμό. Στο πάνω τμήμα έχουν δημιουργηθεί μονοπάτια και δρόμοι για τον πληθυσμό όπως και σημείο θέας ενώ από κάτω υπάρχουν τούνελ για να συνδέεται ο χώρος με τις κοντινές πόλεις.

Όλη η δομή είναι κατασκευασμένη από υλικά βιώσιμης ανάπτυξης ενώ και η γέφυρα που υπάρχει ήδη αποτελεί τη βάση της δομής. Με αυτή, οι κάτοικοι έχουν θέα τη θάλασσα.

Το διπλανό ηφαίστειο της Έτνας παρέχει γεωθερμική ενέργεια  ενώ είναι ευνοϊκό το κλίμα και η όλη δομή δεν έχει ανάγκη από προστασία από το νερό.

“This form of hyper-urbanism allows optimal management of the city while limiting the impact on the surrounding landscape,” είπε ο κος Samuel Nageotte, μιλώντας για μια υπερ-αστική φιλοσοφία που έχει τον τελειότερη θέση. Και συμφωνούμε..