Το Volkswagen Group Research αποφάσισε να αλλάξει τις ΄γραμμές’ με τις οποίες δημιουργούνται τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό είναι το EV concept όχημα με την ονομασία eT!

Το eT!  οδηγείται ημι-αυτόνομα με τη χρήση και φωνητικών εντολών όπως  “follow me” και “come to me” ενώ ο οδηγός μπορεί να το κατευθύνει και από τη θέση ενός επιβάτη με τη χρήση joystick.

Είναι το αποτέλεσμα δουλειάς ενός Thinktank για τις μελλοντικές μεταφορές και θέματα μεταφερσιμότητας. Δουλειά των Volkswagen Group Research, Deutsche Post AG (German Post Office) και University of Art στο Braunschweig, το eT! στήθηκε πάνω σε ένα ελαφρύ εμπορικό όχημα και θα είναι ένα όχημα που μοιάζει με εκείνα που θα έχουμε στο “…2ο μισό αυτής τη δεκαετίας”.

Το T! είναι σήμερα σε επίδειξη όπως μας λέει το gizmag, στο Design Centre του Potsdam ως όχημα για παράδοση αλληλογραφίας, αλλά το ελαφρύ μεταφορικό όχημα εξετάζεται πως θα χρησιμοποιηθεί σε πολλές εργασίες.

Για να ετοιμάσουν το eT!, οι άνθρωποι που το ετοίμασαν ανέλυσαν ροές και ανάγκες πελατών για παράδοση και όχημα courier. Το αποτέλεσμα ήταν λύσει που αύξαναν την παραγωγικότητα και τους χρόνους παράδοσης με τη χρήση της γνώσης του Volkswagen Group πάνω σε αυτόνομα οχήματα.