Δεν είναι μόνο που είναι το… gadget που αντικαθιστά τα γυαλιά μας, είναι που σε λίγο θα είναι και μια ‘οθόνη’ ενημέρωσης.

Όπως έχουμε αναφέρει στα σχέδια είναι η δημιουργία φακών επαφής που θα παραδίδουν την φαρμακευτική μας αγωγή, και τώρα φανταστείτε κάτι άλλο: περπατάτε, μια κλήση στο κινητό, και με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας έχουμε τις εικόνες και την πληροφορία να εμφανίζεται στο μάτι μας!

Επιστήμονες έχουν βρει τον τρόπο για να λειτουργούν οι φακοί επαφής μας σαν heads up display και όπως εκείνα στα παιχνίδια fps (first person shooters), ή την εικόνα που έχει ο Terminator και ο… Robocup. Νούμερα, εικόνες και τα πάντα που έχουμε ανάγκη.

Αν πάει καλά η εργασία μιας κοινής ομάδας ερευνητών από τις ΗΠΑ και τη Φινλανδία, τότε μπορεί να έχουμε φακούς επαφής που θα δείχνουν αρχικά ένα pixel. Σίγουρα μια εξέλιξη μακριά από το concept που περιγράψαμε αλλά και πάλι σημαντική εξέλιξη.

Μέσα στον φακό υπάρχει μια μικροσκοπική κεραία που ‘συλλέγει’ ενέργεια από μια εξωτερική πηγή. Ενσωματωμένο είναι ένα κύκλωμα που αποθηκεύει ενέργεια και τη μεταδίδει σε ένα κύκλωμα από ζαφείρι με ένα μόνο μπλε LED.

Το μέλλον; συναρπαστικό!