…και η μάχη των διαφημίσεων ξεκινά.

Η Automattic έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Federated Media για να επιτρέπει πλέον σε WordPress.com bloggers να βγάζουν χρήματα από online διαφήμιση σε ένα project με την ονομασία WordAds.

Αν έχετε σχέση με τη WordPress.com μπορείτε να μάθετε περισσότερα εδώ ενώ το WordPress.com blog λέει:

Over the years one of the most frequent requests on WordPress.com has been to allow bloggers to earn money from their blog through ads. We’ve resisted advertising so far because most of it we had seen wasn’t terribly tasteful, and it seemed like Google’s AdSense was the state-of-the-art, which was sad. You pour a lot of time and effort into your blog and you deserve better than AdSense.

Με άλλα λόγια μας λέει πως ήρθε η ώρα για να μπορεί κανείς να ‘θερίσει’ από τον κόπο του…

Το WordAds είναι προαιρετικό και επιτρέπει σε bloggers να βγάζουν χρήματα από τα blogs με “high quality ads from brand advertisers” – και εδώ είναι η συνεργασία με την Federated Media. Σημειώστε πως δεν είναι κάθε blog του WordPress.com που μπορεί να συμμετέχει αλλά μόνο τα “…publicly visible blogs” με “…custom domains”. Η επιλογή δε θα βασίζεται στο “level of traffic and engagement, type of content, and language used on a blog”.

Επιπλέον ένα ενδιαφέρον στοιχείο από το άνθρωπο της Automattic, τον Jon Burke: κάθε ημέρα 50,000 WordPress-powered blogs έρχονται online!