Έρωτας…

Το Mangusta Legacy project που βλέπετε είναι μια μελέτη για μια μοντέρνα ‘μετάφραση’ στον 21ο αιώνα της 1965 De Tomaso Mangusta ενός μοναδικού, iconic supercar. Το δημιούργησε ο σχεδιαστής και illustrator Maxime de Keiser.

Ο Maxime de Keiser είναι ένας απόφοιτος σχεδιασμού που αποφάσισε να αναδημιουργήσει ένα αυτοκίνητο με βάση και την ‘ούγια’ της De Tomaso Mangusta, ενός αυτοκινήτου που δημιουργήθηκε από το 1965 μέχρι το 1971 σε 401 μονάδες.

Το σχέδιο του αρχικού Mangusta είναι και δημιούργημα του Giorgetto Giugiaro, όταν ήταν εργαζόμενος στην με βάση το Τορίνο, εταιρία Ghia.

Το αυτοκίνητο έχει μια χαρακτηριστική φιγούρα με χαμηλό ύψος, μόλις στα 1,100 χιλιοστά και αυτό τον καταπληκτικό σχεδιασμό με το μεγάλο παρπρίζ και τις πόρτες γλάρου. Εσωτερικά; ένα σπαρτιάτικο σαλόνι…

Το αποτέλεσμα; το Mangusta Legacy Concept ένα “extreme, low sportscar which maintains the main design elements and character of the original.”

Τέλειο. Απλά τέλειο…

Ο σχεδιαστής θα μας πει: “Like the original, it had to be spectacular and communicate an impression of wild ferocity and power while recalling the serenity of a feline at rest, and the elegance of the animal that doesn’t need to fear anything”.



O Σχεδιαστής: Ο κος Maxime de Keiser…