Πως θα γυμνάζονται οι στρατιώτες όταν τα εργαλεία τους είναι… από άλλη εποχή;!

Κάπως έτσι το βρετανικό s Υπουργείο Άμυνας θέλει να αναβαθμίσει την τεχνολογία που έχει για την εκπαίδευση των στρατιωτών και βλέπει τα games με ένα μάτι… φθονερό. Φαίνεται πως οι έρευνες τους δείχνουν πως οι νεοσύλλεκτοι έχουν μεγαλώσει με τα τελευταίας γενιάς gaming δημιουργήματα και δεν θέλουν να εκπαιδευτούν με τα μη ρεαλιστικά δημιουργήματα της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Το αγγλικό MoD σήμερα το χρησιμοποιεί Battlespace 2 για τα στρατεύματα που στέλνει στο Αφγανιστάν. Αυτό όμως το σύστημα είναι παλαιάς τεχνολογίας και τα.. retro γραφικά δεν έχουν καμία σχέση με τα σημερινά first person shooters όπως τα Call of Duty series, το Battlefield 3  ή το Killzone 3. Και ο στρατός δεν έχει τα… χρήματα που χρειάζονται για να αλλάξει την τεχνολογία.

Όπως λέει η The Guardian, το τεχνικά υπεύθυνος για το αγγλικό ΥΠΑΜ το λεγόμενο Science and Technology Lab, κος Andrew Poulter είπε πως  στα 1980s και τα 1990s, ή άμυνα ήταν πολύ μακριά σε τεχνολογία ποιότητας simulation. Και οι δε στρατιωτικοί Military-built προσομειωτές ήταν κορυφαίοι.

Και τόνισε πως είναι θέμα χρημάτων: πολύ ΑΠΛΑ στα games πέφτουν περισσότερα χρήματα και άρα η τεχνολογία είναι μπροστά!

“Virtual Battlespace is quite good fun, and we want trainees to want to do training,” είπε ο κος Poulter και άρα να ξέρετε πως τα παιχνίδια που παίζετε είναι τα πιο Hi Tech που υπάρχουν σε σχέση με τον στρατό των πλέον προηγμένων Στρατών του κόσμου!