Μια νέα μελέτη για το Facebook και τη χρήση του της Enders Analysis και του αναλυτή Benedict Evans επιβεβαιώνει μια ‘αίσθηση’ της αγοράς: πως 300 εκατομμύρια χρήστες Facebook από τα συνολικά των 800 εκατομμυρίων – μιλάμε για το 38%…

…είναι που χρησιμοποιούν τις social network υπηρεσίες μέσω mobile apps τουλάχιστον μια φορά το μήνα. Στο νούμερο κυριαρχούν τα λειτουργικά συστήματα Android και iOS, που αποτελούν τα 2/3 των πλατφόρμων: συνολικά 204.8 εκατομμύρια.

Αν και το 70% των ιδιοκτητών BlackBerry χρησιμοποιούν την Facebook app, αλλά έχει το μισό των χρηστών Android, στα 48.3 εκατομμύρια.

Κάπου 50 εκατομμύρια χρησιμοποιούν το Facebook web interface σε mobile χρήση. Η ενσωμάτωση των Microsoft στοιχείων σε χρήση Facebook στα Windows Phone κινητά συγκλονιστικά μικρή: μόλις το 1.1%.

Τα στοιχεία συγκλονιστικά αλλά και λογικά: και στοιχηματίζουμε πως οι mobile χρήστες για το Facebook θα αυξηθούν απίστευτα το 2012. Και η εταιρία έχει ήδη Android και iOS ως κοινή app με κοινή δομή ενώ το HTML5 θα έχει κεντρικό ρόλο το 2012….