Είναι δυνατόν; Στην άκρη τα tablet;

Μια βρετανική εταιρία, η Juniper Research προβλέπει πως τα επονομαζόμενα ultrabooks, τα slim, thin μηχανάκια για τα οποία τόσος λόγος γίνεται από τα τέλη του 2011, θα έχουν τρεις φορές μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τα tablet στα επόμενα πέντε χρόνια. Και είναι η πρώτη τόσο θετική πρόβλεψη που έχουμε ακούσει το τελευταίο διάστημα…

Τα tablet πάλι θα πουλήσουν καλά με τα 253 εκατομμύρια να είναι αναμενόμενο νούμερα το 2016, ενώ στα 178 εκατομμύρια θα είναι τα ultrabooks.

Όπως έχουμε πει βέβαια αυτό το… τρελό πουσάρισμα της Intel, με τα “Ultrabook,” είναι βασική ελπίδα για την ασθμένουσα οικονομία των PC και η εταιρία πιστεύει πως 75 ultrabook θα λανσαριστούν στη χρονιά.

Εκεί πάντως που προειδοποιείο η Juniper είναι πως χωρίς διαφοροποίηση από τα Appleικά προϊόντα και γενικά το ‘κάτι’ διαφορετικό, θα είναι δύσκολα να πειστούν οι αγοραστές. in terms of features or pricing, gaining traction for the new wave of competitors won’t be easy.

Η εταιρία ουσιαστικά λέει πως σήμερα είναι πολύ ακριβά ακόμη – το έχουμε ήδη σημειώσει για την πρώτη χρονιά, ενώ τονίζεται πως τα Windows 8 θα παίζουν σημαντικό ρόλο όπως και η αυτονομία.

Με αυτή την πραγματικότητα – tablet και φτηνά laptop, τα netbooks η Juniper τα βλέπει στο 1/3 του σημερινού όγκου μέχρι το 2016. Άλλωστε ΜΟΝΟ στις φετινές γιορτές και με βάση στοιχεία του Pew Research Center, οι ιδιοκτήτες tablet διπλασιάστηκαν στις ΗΠΑ και από το 10% των ενηλίκων έφτασαν το 19%.

Οι αναλυτές της εταιρίες πιστεύουν πως θα ‘φάνε’ και τμήμα των πωλήσεων των notebook. Τι έκπληξη…