Μπορεί ο Richard Branson να έχει τη Virgin Galactic και να έχει ετοιμάσει τις πρώτες υποδομές για διαστημικό τουρισμό, αλλά μια εταιρία από την Ιαπωνία έχει αποφασίσει να ετοιμάσει και το απόλυτο όνειρο: ένα διαστημικό ασανσέρ. Η εταιρία εξετάζει τη βιωσιμότητα μιας τέτοιας κατασκευής και λέει πως θα έχει το τεχνικό κομμάτι έτοιμο μέσα στα επόμενα 40 χρόνια.

Αν το να είστε περισσότερο από μισό λεπτό σε ανελκυστήρα και αυτό σας δίνει περίεργη αίσθηση, τότε η Obayashi Corp. μιλά για ένα ασανσέρ που θα μας στέλνει σε έναν σταθμό που θα είναι 36,000 χιλιόμετρα πάνω από τη Γη.

Οι επιστήμονες μιλούν για ένα project που ήδη είναι σε εξέλιξη ώστε “… να μην καταλήξει να είναι μόνο ένα όνειρο,” είπαν στην εφημερίδα Daily Yomiuri.

Η εταιρία λέει πως το επίτευγμα είναι εφικτό χάρη στην εφεύρεση το 1991 νανοσωλήνων από άνθρακα που είναι 20 φορές πιο ισχυροί από το ατσάλι.

Τα σχέδια της Obayashi αφορούν το να σταλεί ένα καλώδιο 96,000 χιλιόμετρα στο διάστημα, η απόσταση ανάμεσα στη Γη και τη Σελήνη. Το ένα άκρο του καλωδίου θα στηθεί στο έδαφος όπου θα είναι η διαστημική βάση, ενώ το άλλο θα έχει αντίβαρο.

Στον ανεκλυστήρα θα μπορούν να βρεθούν μέχρι και 30 άτομα και θα κινείται με 200 χλμ/ώρα με χρήση γραμμικών κινητήρων. Στην άλλη άκρη θα υπάρχει και ειδικό εργαστήριο σε απόσταση 36,000 χλμ. Η εταιρία το προχωρά αλλά ζητά και συνεργασία με άλλες στον κόσμο…