Πανίσχυρα ασύρματα wireless setup είναι αυτό που έχει ετοιμάσει η Sony και το Tokyo Institute of Technology: και επικοινωνία ακόμη πιο γρήγορη…

Αν το 802.11n Wi-Fi είναι σήμερα η ‘ταχύτητα’ τα νέα ultra-powerful δίκτυα το κάνουν σκόνη.

Τα δύο τσιπ θα μας πάνε σε ένα data rate των 6.3Gbps που είναι 14 φορές η ταχύτητα transfer των σημερινών router με τα 450Mbps.

Η εταιρία λέει: “implementation of this technology will enable users to transmit and receive data at much higher speeds between mobile devices without the need for cable connections. This technology will also enable users to enjoy uncompressed high-quality video streaming from a mobile device to a display.”

Τι σημαίνει αυτό; ένα Blu-ray rip θα πηγαίνει σε ένα smartphone, μια TV ή ένα media box σε ελάχιστο χρόνο. Σήμερα πάντως δεν δόθηκε το πότε της 6.3Gbps wireless τεχνολογίας για τα δικά μας μηχανάκια αλλά ο καθηγητής Akira Matsuzawa, ο κος Kenichi Okada και άλλοι από το Tokyo Institute of Technology έχουν ετοιμάσει το τσιπάκι των ραδιοσυχνοτήτων και η Sony το low-power baseband τσιπ και το σύνολο της ενσωμάτωσης.

Λειτουργεί σε millimeter-wave 60GHz μπάντα (2.16GHz ανά κανάλι), με 802.15.3c στάνταρ. Θα έχει όμως μικρότερη εμβέλεια από τα 802.11n και το επερχόμενο 802.11ac standard.