Τα ultrabooks αρχίζουν και εμφανίζονται σε official μορφή. Λανσάρισμα στην έκθεση ceBIT και των μοντέλων της Gigabyte…

Τα νέα laptop υπόσχονται ισχύ σε ένα slim κέλυφος και με βάση τους επεξεργαστές Core 3ης γενιάς της Intel, τους Core i5/i7 όπως και γραφικά NVIDIA GeForce GT 640M GPU με 2GB VRAM.

Στην ίδια ημέρα και στην ίδια κατηγορία και το Fujitsu Lifebook Premium, ενώ τα Gigabyte U2442V και U2442V Ultrabook έχουν βάρος μόλις 1.49 κιλό και πάχος μόλις 20.5 χιλιοστά – στα 18.5 στο πιο λεπτό σημείο τους.

Στο πάνω τμήμα το, κλασικό πλέον, βουρτσαρισμένο αλουμίνιο, μέσα όμως, όπως και μερικά ultrabook που έχουμε δει και στην ελληνική αγορά, με μια κάπως φτηνή αίσθηση.

Οθόνη με ανάλυση 1,600 x 900 pixel όχι όμως της φιλοσοφίας χωρίς πλαίσιο του Fujitsu Lifebook Premium ultrabook ενώ σε συνδεσιμότητα USB 3.0, Bluetooth 4.0, προαιρετική Light Peak τεχνολογία – Thunderbolt αν είστε Macικοί, και Wi-Fi. Επιλέγει ανάμεσα σε SSD ή 750 GB σκληρό.

Μεταξύ των U2442V και U2442N η διαφορά είναι μόνο ο επεξεργαστής με τον V να είχει τον πιο οικονομικό – ultra-low voltage, και τον N κανονικής τάσης Intel Core.

Η εταιρία λέει για διάθεση στο 2ο τρίμηνο του έτους με τον επόμενης γενίας Intel Core επεξεργαστή – άρα θα βγει στην αγορά μόνο με τον Ivy Bridge γενιάς επεξεργαστή και είναι μόνο ‘δείγμα γραφής’; – και τιμή δεν είχαμε…