.. και θα πουληθούν 358 εκατομμύρια PC. Η αλήθεια είναι πως και στο Apple event που ‘φανέρωσε’ το νέο iPad, ο CEO της εταιρίας, οTim Cook έδωσε επικοινωνιακή ‘μάχη’ για να δείξει πως το iPad έχει πάρει στο… κυνήγι τα PC σε καταναλωτικό ενδιαφέρον.

Και έτσι μάθαμε και από την Gartner που μας λέει εδώ  πως όντως η εικόνα είναι γκρίζα και δεν αλλάζει.

Οι αναλυτές λένε πως οι πωλήσεις PC θα ανέβουν στο 4.4% το 2012 στα 368 τεμάχια ενώ τα tablets και smartphone είναι ‘μπροστά’ από τα laptop και τα desktop. ΕΙΝΑΙ πάντως μια πρόβλεψη κάπως καλύτερη από το 2011 όταν η Gartner είπε πως το 2010 θα είναι σταθερό.

“It’s not that consumers aren’t using PCs. They are,” λέει ο αναλυτής της Gartner Ranjit Atwal στο TechCrunch τονίζονται πως ΝΑΙ χρησιμοποιούμε τα PC, απλά δεν τα αντικαθιστούμε πλέον…

Ακόμη βέβαια πάντως είμαστε μακριά και μόλις το 8% του internet traffic είναι από φορητές συσκευές όπως κινητά και tablet.

Κατά την Gartner μπορούμε με ένα tablet να κάνουμε τα βασικά όπως email, social networking και χρήση internet όπως και τις apps οπότε πολλά ‘φεύγουν’ από τις χρήσεις PC ενώ έχουμε όλο και περισσότερες υπηρεσίες σε cloud υπηρεσίες και ΔΕΝ χρειαζόμαστε τοπική αποθήκευση σε PC.

Από την άλλη τα Windows 8 μπορεί να δώσουν αβάντα στα PC…

Ακόμη και αν φέτος ΔΕΝ θα έχουμε και πολλά προιόντα βασισμένα σε Windows 8 και λογικά τα PC θα ανέβουν το 2012.

Οι αναλυτές λένε πως τα PC το 2010 είχαν αύξηση με ποσοστό 13.8 στις 350 μονάδες χάρη στα notebook και mini-noteboo τότε, ενώ το 2009 η αγορά είχε ανέβει στο 5.5% και στα 308 εκατομμύρια.

Στα PC η HP ήταν στα 15.1 εκατομμύρια PC για το περασμένο τρίμηνο ενώ η Lenovo είχε πουλήσει 13 εκατομμύρια PC, η Dell 11.9 εκατομμύρια και η Acer 9.8 εκατομμύρια.