Οι τιμές των σκληρών δίσκων πέφτουν οκτώ φορές πιο αργά από όσο ανέβαιναν μετά τις πλημμύρες της Ταϋλάνδης και θα μείνουν ψηλά μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού…

Η εκτίμηση έρχεται από τους συνεργάτες του Idealo.co.uk και τα online average selling prices (ASPs) στα πέντε portals για συγκρίσεις που διαχειρίζεται. Οι τιμές ανέβηκαν 100% στις 33 ημέρες από την φυσική καταστροφή και από τις 18 Νοεμβρίου έχουν κατέβει μόλις 21% λόγω έλλειψης – supply and demand. Οι κυνικοί της αγοράς πάντως λένε πως είναι αποτέλεσμα και ‘επιτηδείων’.

Το κόστος των σκληρών στις 3.5” όπως λέει το ρεπορτάζ ανέβηκε “twice as rapidly” σε σχέση με τα μοντέλα στις 2.5 και είχε μεγαλύτερα προβλήματα αυτή η κατηγορία – “have been hardest hit” αφού έμεινε 75% πιο ακριβή σε μοντέλα σε σχέση με τις τιμές πριν από την καταστροφή

“At their current rate of decrease, HDD prices will remain inflated until late July [or] early August,” είπε εκπρόσωπος του Idealo.co.uk ενώ το IHS λέει πως η ζήτηση θα είνα μεγαλύτερη από την παραγωγή μέχρι τα τέλη του έτους.

Η Avnet Technology Solutions είπε στο The Register πως ένα 1TB drive είχε τιμή $100, που είναι 40% πιο ακριβή από πριν από την κρίση και $60 πιο φτηνό από την κορυφαία τιμή – peak trading price.

Σε χονδρέμπορους όλο η αναστάτωση έφερε χρήματα όπως η Ingram Micro που είπε πως με τις υψηλότερες τιμές είχε κέρδη.

Παιχνίδια